-
Re: 6 dzien dalej nic:(
misku wybacz mi ale ja sie musze jeszcze wypowiedziec na temat ortografii a wiec NIEKONIECZNIE bledy ortograficzne musza swiadczyc o poziomie kogos , jedna z najlepszych uczennic w mojej klasie ma dysortografie (nie wiem jak to sie pisze) i robi okropne bledy ortograficzne wiec wg mnie to nie powod by kwalifikowac kogos do tej drugiej grupy osob . Pozdrawiam .....
-
misku wybacz mi ale ja sie musze jeszcze wypowiedziec na temat ortografii a wiec NIEKONIECZNIE bledy ortograficzne musza swiadczyc o poziomie kogos , jedna z najlepszych uczennic w mojej klasie ma dysortografie (nie wiem jak to sie pisze) i robi okropne bledy ortograficzne wiec wg mnie to nie powod by kwalifikowac kogos do tej drugiej grupy osob . Pozdrawiam .....
-
...male wyjasnienie to nie ja to powiedzialem pozdrowienia
-
Aneta, tak masz rację - ale tylko niewielka liczba osób ma tą przypadłość. Zresztą zawsze można napisać w wordzie, sprawdzić błędy i wkleić. Nie chodzi tylko o błędy ortograficzne ale też o stylistykę i interpunkcję.
' prosze pomurzcie chce legwana ale moja mama sie nie zgadza co mam zrobic powiedzialem ze bede spszontac pokoj ale ona muwi ze lekfan smierdzi czy macie jakis pomysl jak pszekonaliscie swoja mame rzeby wam pozwolila na lekwana czy jest jakis sposup to jest moje wielkie mazenie i juz nie wiem co robidz ...'
Jak można czytać coś takiego ?
-
no troszke to smieszne szczerze mowiac ,ale ja wszystko zrozumialam ..... no tylko jesli ta osoba nie wie jak sie pisze legwan to moze lepiej zeby go nie miala , bo ciekawe jak z czym innym (jesli pokoju nie chce sie jej posprzatac , to co ze sprzataniem terrarium , karmieniem pilnowaniem wapna , witamin itp ) niestety znam taki przypadek kiedy legwan padl przez to ze jego wlasciciela nie bylo ciagle po 2 tygodnie w domu ......... nie komentujcie
-
mitam to ie przeszkadza a ta osoba na poczatku napisala dobrze -legwan .......moze zakonczmy juz ten temat albo otworzmy nowe forum...stylistyka w jezyku polskim
-
Misiekk, wiesz, że piszemy na priva, że pomagam Ci ile mogę, ale Twoich tekstów naprawdę niekiedy nie da się czytać. Staraj się ! Zrób to dla Twojego legwana . Ja rozumiem, o czym piszesz , staram się pomóc, ale Ty staraj się zrozumieć tych, którym gramatyka nie jest obca i kolą oczy takie błędy jak robisz. To w życiu Ci się przyda ! Z prywatnych rozmów Cię lubię, pytaj o co chcesz, ale jeśli ktoś Cię krytykuje za pisownię, staraj się, a nie oburzaj. My się rozumiemy i staraj się, aby było tak dalej. Pozdrówko! Rysiek
-
Troche mi wstyd, ze milosnicy i specjalisci od zwierzakow skupiaja sie na takich rzeczach jak cudza ortografia. Tym bardziej, ze i legus glodny i wlasciciel zrozpaczony. Feee!
Mam legwana po przejsciach, poprzedni wlasciciele nawet nie martwili sie, ze nie je lub ma niedogrzane i za male terrarium,. Na szczescie uszedl z zyciem, mimo iz wet nie dawal zadnej nadzieji, ale ratowal jak tylko potrafil.
Nigdy nie mialam zadnego gada (psy, koty, rybki, chomiki, myszki, szczury) i przez pierwszy tydzien bylam mokra ze strachu, bo maly nie jadl. Misiekk przez dwa "k", rozumiem Cie doskonale. Kochasz zwierzaka, a on nie je.
Moj nie jadl, bo nie akceptuje zadnych posypek witaminowych. Mam go 3 tygodnie, wcina teraz wielka miche zieleniny dziennie(nie ma mowy o papu w innych kolorach), zaczyna sie zaokraglac, a wczoraj pierwszy raz zjadl z reki.
Musi byc jakas przyczyna, ze Twoj nie je, ale nie uwazam sie za eksperta, a na pewno nie w ortografii. Moze ma za zimno?Moze jest za duzy ruch wokol jego terrarium? A moze lepiej pojsc do weterynarza, aby wykluczyc lub potwierdzic inne przyczyny. Nie wiem, ale przykro mi, ze ludzie skupiaja sie na ortografii, a nie na prawdziwym problemie.
-
-
...DZIEKI BARDZO ))))))))...patrze ze nie mila atmosfera sie wytworzyla ale ty ja jakos uspokoilas ..dzieki za ardy ..wiec z ruchem to nie mozliwe ograniczam bywanie w pokoju gdzie stoi terra do minimum tylko dam mu jesc maly porzadek spryskanie i nie ma mnie ...siedzie po pare godzin sam w domu.... cieplo sprawdzalem terrometrem jest wysoka taka jakka powinna byc ma takze zainstalowana swietlowke UV..wiec chyba jest ok...jak narzie wczoraj i dzisiaj zacza co sjesc malutko ale zacza moze to znak ze bedzie ok ..pozdrawiam .poczekam dam mu jeszcze spokoj
Uprawnienia umieszczania postów