-
to juz 4 dzien......
...4 dzien mam legwana wydaje mi sie ze od pierwszego dnia sa jakies zmiany jakby czul sie troche pewniej wlazi na galezie itp nie siedzi skulony w rogu jak bylo na poczatku ..ale i tak ucieka jak tylko musze mu zmienic wode dac jesc itp rzeczy...jest tylko jeden problem wiem ze na pocztku leg ma prawo z powodu stresu nei ruszac pokarmu ale to juz jest 4 dzien jak nic nie je znaczy do konca nei jestem pewny bo zrobil pare kupek dzis nawet taka konkretna .... ale nie widze zeby ruszal jedzenia ....mam pytanie ile taki leg moze nie jesc z powodu nowego otoczenia nei chce zeby doszlo do tego ze bede musial go karmic sila mysle ze to nie bardzo wporzadku...ile mam jeszcze poczekac???????????????
-
Re: to juz 4 dzien......
Legi dobrze odrzywione itp moga nawet dlugo nie jesc 2 3 tygi
-
...ale skad ja mam wiedziec czy on byl dobrze odzywionay jak go kupowalem ??? tego nei moge przeciesz wiedziec
-
tydzien spoko dwa tygodnie troche gorzej trzy tygodnie nie dobrze
-
Misiekk chyba wybierasz ladnego zadbanego lega wylgadajacego na zdrowego i o wszystko sie wypytujesz
-
...no tak on wyglada na zdrowego jest bardzo szybki i aktywny nie wyglada na chorego ...jak go kupywalem to on moze byl w tym sklepie [pare dni ...i przyznam sie ze nei spytalem o to czy jest dobrze nakarmiony przed oddaniem mi go babka go na sile pokarmila troche lablkeim z jakims preparatem dla legow ... niewiem zobacze jak nei bedzie jedle do niedzieli bo wtedy minie tydzien ..to pomyslimy ..ale mysle ze bedzie dobrze juz przestal uciekac na moj widok nawewt nie spieprzyl jak siedzila przy sciance zaraz obok mojego biorka gdzie nigdy snie sidzial bo sie bal zawsze na gornej galeziii gdzoies w rogu przy sciane teraz jakos siedzi blisko mnie i nie ucieka wiec moze toznak ze powoli sie uspokaja i zacznie wkoncu jesc...a moze nei daje mu tego co trzeba choc to raczej nie mozliwe bo duzo o jedzeniu i nei tylko czytalem [podaje mu starta marchewke troche jablak dzis dalem kawalek greifruta no i kawalek liscia pakinskeij nie duzo i liscxie pietruszki ...
-
Nic mu nie bedzie. Tylko daj mu troche spokoju. Legwany na okres zimowy zawsze troche sa niejadki.
-
Misiek, na litość boską, popracuj nad pisownią, bo tego nie da się czytać.
Legwanek najprawdopodobniej nie je z powodu stresu. To częste w okresie adaptacji do nowego terrarium. Zapewnij mu maksimum spokoju i podsuwaj różnorodny pokarm.
-
spokojnie daj mu troszke czasu może to stres. Moj kiedys nie chcial jeść papki jaka powstawała po dodaniu kielków owoców itp. wszystko stawało sie lepkie i leg tego nie tknął. Jak podałem mu liście dość grubo siekane to zaczął pochłaniać wszystko. Może też twój ma taki okres.
pozdrawiam
-
Nie rob zbyt duzo ruchu wokol terra. ewentualnie mozesz oslonic czesc scianek (pozostaw np tylko 1 boczna) a reszte zakryj. Uspokoi sie i bedzie jadl. Moj nie jadl 6 dni. A teraz (po 1,2 mc) je moim dzieciom z reki. A dzieci maja twarda reka :-)
Uprawnienia umieszczania postów