Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: pianka montażowa

Re: pianka montażowa

oki, dzięki za rade, nie jest mi żal kasy... poprostu wole się zapytac niż zrobić krzywde gekonikom... a taki właśnie klej miałem pod ręką więc się zapytałem. ale jutro kupie jednak silikon akwarystyczny.
    czy dostanę go w sklepie z artykułami budowlanymi??

Tak. W większości powinien być. Ostatnio kupiłem jakiś wynalazek - nie miał w nazwie :akwarystyczny, ale w opisie było do akwariów i terrariów - uważam, że spełnia MINIMALNE wymagania. Jeśli trafisz na lepszej jakości to go kup........... Szkoda ryzykować)

Nie mozesz uzyc emali celulozowej. Prawdopodobnie rozpusci pianke. Wszystko jest toksyczne co jest na rozpuszczalnikach tak samo pianka polireutanowa. Jesli nie beda zjadac tego niezaszkodzi.
    Jesli chcesz zrobic wystruj z pianki zabezpiecz ja tak zeby swierszcze nie mogly znalesc miejsca zeby ja grysc. W innym wypadku beda grysc i wlazic do srodka. Dlatego proponowalem nalozyc fuge lub gips z barwnikiem.
    I jeszcze jedno: zamiast pianki mozesz uzyc srtopian formowany cieplym powietzrem.

Z doświadczenia - nie przyklejaj nic klejem na gorąco - na początku pięknie trzymało a po 2 tygodniach pięknie wszystko mi odlazło

Uprawnienia umieszczania postów