Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Terra na ziemi

Terra na ziemi

Czy mogę trzymać terrarium z weżem na podłodze?Czy może są jakieś przeciwwskazania?np. ciągnięcie zimna od podłogi?A może są jakieś zalety?

MataManX
    Guest

Re: Terra na ziemi

zalet brak wadą moze być wyziębienie lepiej zainwestuj w szafkę albo przynajmniej połuż pod terra z 2 warstwy wykładziny będzie cieplej oczywiście zależy o też od rozmiarów terra jak jest wielkie i cieżkie to moze stać ale małe i lepiej się prezentuje i jest łatwiejsze w obsłudze na szafce gdy jest wyżej

Pod spore terra dobrze dać coś wyrównującego, np. cienki styropian. Zapobiega naprężeniom w szkle i izoluje termicznie.

ziomno moze ciagnac... tak jak mowili poprzedn icy... kjawalek steropiany... ja jednak rozwazal bym jeszcze czy na okres zimy zamatowac kabel grzewczy... ale jesli temp.. bedzie w nocy i w dzien ok.. to nietrzeba

W tym terra są 3 kable grzewcze.......a podto dam coś izolującego...np. styropian...może być? terra ma wyamiry 97x42x75

skoro kable sa i jesli temp bedzie ok... i dasz styropian na podloge.... bedzie ok...

Ale czy 3 kable to nie za dużo w takim terra???

Tzn. one są w betonowej skale by zwierzeta sie mogły na niej wygrzewac i mam tam regulator temp. wiec moge sobie robic temp jaka chce

A jeśli tak to spoko

Uprawnienia umieszczania postów