-
Terra na ziemi
Czy mogę trzymać terrarium z weżem na podłodze?Czy może są jakieś przeciwwskazania?np. ciągnięcie zimna od podłogi?A może są jakieś zalety?
-
Re: Terra na ziemi
zalet brak wadą moze być wyziębienie lepiej zainwestuj w szafkę albo przynajmniej połuż pod terra z 2 warstwy wykładziny będzie cieplej oczywiście zależy o też od rozmiarów terra jak jest wielkie i cieżkie to moze stać ale małe i lepiej się prezentuje i jest łatwiejsze w obsłudze na szafce gdy jest wyżej
-
Pod spore terra dobrze dać coś wyrównującego, np. cienki styropian. Zapobiega naprężeniom w szkle i izoluje termicznie.
-
ziomno moze ciagnac... tak jak mowili poprzedn icy... kjawalek steropiany... ja jednak rozwazal bym jeszcze czy na okres zimy zamatowac kabel grzewczy... ale jesli temp.. bedzie w nocy i w dzien ok.. to nietrzeba
-
W tym terra są 3 kable grzewcze.......a podto dam coś izolującego...np. styropian...może być? terra ma wyamiry 97x42x75
-
skoro kable sa i jesli temp bedzie ok... i dasz styropian na podloge.... bedzie ok...
-
Ale czy 3 kable to nie za dużo w takim terra???
-
Tzn. one są w betonowej skale by zwierzeta sie mogły na niej wygrzewac i mam tam regulator temp. wiec moge sobie robic temp jaka chce
-
A jeśli tak to spoko
Uprawnienia umieszczania postów