-
czy 25x50x30 bedzie dobre???
poniewaz obecnie posiadam wolne terra o wymiarach 25 szer 50 dl i 30 wys chcialem Was spytac czy takie wymiary beda odpowiednie dla mlodego legwana dl. ok 30 cm. nie chcialbym zeby legwan meczyl sie w przyciasnym terra, ale slyszalem ze te zwierzeta przy zbyt duzej wielkosci terra i duzej ilosci roslin dziczeja. nie wiem czy to prawda dlatego przosze was o rade. z gory thx.
-
Re: czy 25x50x30 bedzie dobre???
takie tera wystarczy legwanowi może na 1-2 misiące
-
))))
Legwan nie dziczeje od roślin, ani od wielkości terrarium. Jedyne niebezpieczeństwo związane z dużym terrarium to takie, że wystraszony legwan ma miejsce na rozpędzenie się i może uderzyć się z większą siła w szybę. Zapobiega temu większa liczba roślin w terrarium. Oczywiście wygodniej jest trzymać małego legwanka w mniejszym terrarium, ale wymiary podane przez Ciebie to jednak przesada. Legwan to zwierzę nadrzewne, przynajmniej wysokość powinna być znacznie większa. To terrarium nadaje się najwyżej do przetrzymania przez kilka dni.
-
a 50 na wysokosc na poczatek wystarczy ja mam tyle ?????
-
Na pierwsze 2-3 miesiące, ale legwany szybko rosną !
-
-
Stanowczo za małe . Ja zaczynałem od 45x70x80 (szer, dł, wys ). Mam do sprzedania, bo teraz Gucio ma 100x150x180 . Przeprowadził się do niego po roku obecności u mnie, bo poprzednie okazało sie za małe. Pozdrówko! Rysiek
-
dzieki serdeczne za rozwianie watpliwosci. chyba bede musial se wybrac jakiegos mniejszego gada.
-
Jeśli liczyłeś , że takie wystarczy na długo to napewno nie radzę kupować legwana. Musisz się liczyć z terrarium conajmniej takim jak mam teraz ja (powyższy post). Pozdrawiam! Rysiek
-
kup sobie mala pluszowa jaszczurke co??? (szkoda jaszczorow do takiej "klatki")
powaznie pomysl o czyms innym. Jaszczory sa raczej doze, a nawet te najmniejsze potrzebuja sporo przestrzeni)
Uprawnienia umieszczania postów