Mam pytanie - jak rozwiązaliście problem ogrzewania dużego terrarium dla legusia - powiedzmy 130X80X150 /dł.szer.wys./ Chcę wykafelkować podłogę a po nią umieścić kable grzewcze, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Czy kable ogrzeją warstwę kleju i kafelki? Szukałem ogrzewania podłogowego ale najmniejsze jakie znalazłem miało rozmiar 100X150 i było cholernie drogie dobrze ponad 300 zł bez termostatu. Na kafelkach ma być kilkunasto centymetrowa warstwa torfu. Zastanawiałem się nad drutem grzewczym w bocznych ścianach, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Wymyśliłem sobie że terarrium będzie z płyty wiórowych i szkła /płyty z tyłu, spodu, góry i połowa boku, przód i połowa boku szklana/. Ścianki z płyty mają być wytynkowane – imitacja skał – coś takiego widziałem na jednej z niemieckich stron o legwanach. W tym betonie mógłbym poprowadzić kable. Nie wiem również jak rozwiązać problem basenu tak aby zapewnić odpowiednią temp. wody. Początkowo chciałem wybetonować również podłogę to rozwiązywałoby problem – druty grzewcze w podłodze, ale mój legwan lubi kopać.