-
Re: tera dla legwanka
Myślę, że zawsze mogę zrobić duże z przegrodami, które usuwam w miarę rośnięcia maluszka. Zawsze to lepiej niż szykować zupełnie coś nowego, nie??
-
piszac o tym zeby zrobic duze wlasnie cos takiego mialem na mysli...
to chyba najlepsze rozwiazanie (jak wlozysz go do wielkiego bez przegrod to "zdziczeje" i ciezko ci go bedzie oswoic)
-
Nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o legwany. Teraz mam tylko węże.
Jeżeli chodzi o węże to słyszałam, że UV więcej może zaszkodzić niż pomóc, czy to prawda?? Jeżeli nie to jak je instalować w terarium?? Za jakąś metalową siatką??
-
Masz rację, tylko nie wiesz ile będziesz mieszkała w wynajętym mieszkaniu czy w nastepnym lokum będzie miejsce na duże terrarium, pozatym łatwiej zbudować małe bez przegród.Oczywiscie na początek.
-
Coś wymyślę. Muszę oczywiście poszukać dobrego źródła skąd mogę kupić legwanka. Nie chcę kupić chorego, tak jak mi się przytrafiło z pończosznikami.
-
Oj mysza zaskoczyłaś mnie ,cytuje Cię: „Jeżeli chodzi o mnie to choduję co prawda węże, ale to też gady. Węże oswajają się z właścicielem im częśćiej i dłużej bierzesz je na ręcę. Co do ukara nie dziwię się, że jego legwan po pół roku jest dziki skoro daje ci takie rady.” cytat dotyczy oswajania legwana ,wiesz ja czekałem siedem lat na to żeby mieć dogodne warunki np. własne mieszkanie bo to jest ważne może najpierw poczytaj porozmawiaj ....
Pozdrawiam
-
Ja nie mówię o warunkach, bo to jest oczywiście bardzo ważna rzecz, ale jeżeli zwierzę zamkniesz w terarium i nie będziesz się nim interesował, w tym sensie, że nie będziesz go brać na ręce, nie będziesz miał kontaktu ze zwierzakiem, to jak ma się oswoić?? Przecież zdziczeje!!
O to mi chodziło.
Oczywiści absolutnie nie chciałam kogoś urazić. Po prostu nie zgadzam się z twoją radą.
-
Moja rada jest taka aby dać legwanowi troche czasu na oswojenie sie z terrarium i tym co poza nim a po jakimś czasie zacząć oswajać go z właścicielem i tym że branie na ręce jest czymś przyjemnym....
pozdrawiam
-
ok, to nie do końca się zrozumieliśmy. To rzeczywiście brzmi rozsądnie.
sorrki, nie gniewaj się.
Marzę o legwanie, ale nie wiem, jak to się będzie miało do mojej sytuacji mieszkaniowej. Mimo wszystko mam wątpliwości. Nie chcę męczyć zwierzaka. Może poprzestanę na boa constrictor??
-
Ja sie nie gniewam bo niby za co ....miło jest marzyć o czymś a po 9 latach to osiągnąć )))
POZDRAWIAM
Uprawnienia umieszczania postów