-
Chory leg (ropniak) :((((((
Witam !!!!!!!
Prosze was o pomoc! Moj legwan od okolo miesiąca ma na pysku na rzuchwie dziwne wybrzuszenie (najprawdopodobniej ropniak). Przez 3 tyg bylo to twarde, lekko sine i go to nie bolalo. Lecz po ostatniej wylince stalo sie to miekkie i bardzo sine wrecz fioletowe. Skontaktowalem sie juz z doktorem zajaczkowskim i to on powiedzial ze to ropniak. Co gorsza juz od 2 dni nic nie je! Co dalej robic? Mam wrazenie ze wystarczy to teraz przekluc? Czy dobrze mysle? W zalaczniku nr. 1 to najlepsze zdjatko jakie mam tego ropniaka, zas drugie mowi dlaczego tak bardzo chcem mu pomoc.
Z gory dziekuje LegwanOPOLE.
Posiada :
Legwan zielony [raczej brazowy] (Iguana iguana)
Pies wielorasowy [X2] (Kundlus pospolitus)
nr GG = 2990299
-
Re: Chory leg (ropniak) :((((((
Poczytaj o ropniach w "Terrarium" - nie wystarczy przekłucie. Skontaktuj się - potrzebny zabieg chirurgiczny. Niczego nie rób sam.
-
LO działaj szybko bo to już chyba najwyższy czas. Powodzenia.
-
Potrzebna interwencja weterynarza i to koniecznie. Musi to być usunięte chirurgicznie ( po zbadaniu oczywiście ) i zastosowana osłona antybiotykowa. Najlepiej poradź się prywatnie Dr. Zajączkowskiego, jeśli nie masz w pobliżu specjalisty od gadów. Gdy mój miał złamaną łapę pomógł mu "zwyczajny" weterynarz przy telefonicznej konsultacji z weterynarzem od gadów )). Powodzenia ! Rysiek
Ps. Fajny ten Twój leguś. Pomóż mu szybko !
-
-
To fajnie, ze jest dorze. Biedactwo....
-
-
Szkoda, że cierpiał, ale już po wszystkim. Cieszę się , że o niego zadbałeś )). Pozdrawiam ! Lega też! Rysiek
-
Czy możesz napisać do kogo zwróciłeś się w sprawie usunięcia ropnia i gdzie dokonano zabiegu ? Myślę, że ta informacją może przydać się innym .Rysiek
-
Pisz o jego stanie też na forum, bo ja nie mieć czasu na czata, a ciekawi mnie finał tej historii, no i przyłanczam sie do pyt. Rysia.
Pozdrawiam Was
Nika
Uprawnienia umieszczania postów