-
Re: Poczatkujacy legwanista ;)
Hehe, no ok
-
Dzieki
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze
Na poczatek kupie zarowke i swietlowke do terrarium.
CZY W JAKIS SPOSOB MOZNA PRZEDAWKOWAC "PROMIENIE" DLA LEGA?
-
Zgadza sie, co niektorzy to nie za bałdzo sa kumaci... sam wiedzialem od nich wiecej Ale spotkalem sie tez z gostkiem, ktory co nieco wiedzial
W kazdym razie najwiecej sie dowiedzialem od kolesia, ktory jest... szklarzem Sam ma w domu terra i w zakladzie :O tez On wlasnie mi bedzie robil terrarium.
No, a jezeli chodzi o zarowy to duzo ich jest, za duzo Zwykle lustrzanki, lustrzanki do terra na dzien z odpowiednim spektrum, na noc, swietlowki... Za duzy wybor :P
PS: Lega nie bede mial z kakadu :| , a ze sklepu, ktory zajmuje sie gadami od lat (tradycja)
-
Tamperatura u mnie w domu nie spada poniżej 23 stopni, a jak spadnie to sie kominkem dom dogrzewa.
-
ja Ci moge napisać o robalach tyle, ze jak sądze, kiedy legowi będzie to potrzebne, to zje, a jeśli nie to nie ruszy...mój chyba nie potrzebuje robaków w djecie, bo wcale nie czuje do nich ciągotki i ich nie je
-
i do zwalczania i zapobiegania pasożytom na skórze chyba też nie?
-
Tak
-
Można przedawkować UV ale ty tego nie rób.
Kup świetlówkę dla gadów w sklepie zoologicznym. Taka świetlówka ma "palić się" przez 12h w porze dziennej. W nocy jeżeli masz ciepło w mieszkaniu nie musisz legwanowi dawać jakiegoś specjalnego oświetlenia.
Oczywiście możesz kupić promiennik ciepła i w ten sposób dogrzewać terrarium.
-
No to pieknie
Najpierw bedzie tera, popacze co i jak z temperatura, jak bedzie OK to leg i finito
-
nareszcie ktoś normalnie gada. Ja rozmawiałam z weterynarzem (i to dobrym) i powiedział, że UV daje mało jak nie wcale korzyści, a dużo ryzyka. Niech twój przyszły legwanek wygrzewa się na słońcu jak tylko jest dostępne.
Uprawnienia umieszczania postów