Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Tofu i bazylia.............

cubante
    Guest

Tofu i bazylia.............

No i problem z toffu - jak jest w koncu, mozna podawac legowi czy nie, a jezeli nie to dlaczego nie?

Druga sprawa dotyczy bazyli (takie ziolo), mam tego sporo, mama sobie siejei zastanawiam sie czy mozna dolaczac do salatki. Jeszcze nigdy nie dawalem jej legwanowi i nie wiem czy zawiera jakies subst. ktore szkodza?

Mrozenie lisci drzew owocowych - oplaca sie czy nie, bo chyba podczas mrozenia witaminki m0ga wypar0wac i pokarm bedzie bezwartosciowy?

Cubante

Re: Tofu i bazylia.............

Ja mojemu Gadziowi podaje codziennie 2 listki bazyli, tak dla smaku, bardzo mu smakują. Wet mi mówił, że moge mu w takich ilościach ją podawać, ale nie można robić z ziół podstawy żywienia.

cubante
    Guest

a co z toffu, bo czytalem, ze mozna podawac, a potem za jakis czas, ze nie mozna wiec jak jest?

O toffu nic nie wiem nigdy niepodawałem.

Samo tofu nie zaszkodzi. Zobacz jednak czy nie ma w nim jakiś konserwantów. Ja jednak odradzam podawanie tofu. Kup lepiej
    nasiona soi i je wykiełkuj na parapecie.

agape
    Guest

Mój legi uwielbia bazylie! Zjada zarówno świeże listki jak i bazylie pod postacią przyprawy z saszetki.
    Jesli chodzi o tofu to w żadnym artykule jaki czytałam nikt o nim nie pisał!
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów