Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wyłaczniki czasowe

Mieszany widok

wyłaczniki czasowe

Jakie wyłączniki stosujecie w waszych terrariach? Wyjeżdżam na tydzień i bede musial kupić jakiś porządny wyłącznik.
    Z góry dzięki za odpowiedź

dr Robert
    Guest

Re: wyłaczniki czasowe

Stosuję najprostsze z Castoramy za 9,50. Do tej pory nie było z nimi problemów.

Ja tez stosuje tkai z castoramy 12zl zaplacilem i rok dziala i jest dobrze

taki też mam tylko chodziło mi o wyłącznik którym mógłbym zaprogramować wlaczanie/wylaczanie promiennika na caly tydzień

sa takie elektroniczne troszke drozsze tylko one raczej nadaja sie tylko do swiatla, sterowanie zraszaniem itp odpada poniewaz max zalaczen na dobe to 7 sa od ok 50 zl o ile dobrze pamietam

ja mam identyczny jak z biofila, w obsludze badziewny i niezbyt dokladny czasowo, ale dziala w porzadku, w ogole go nie tykam od miesiecy i nie przestawiam, chodzi na okraglo, no chyba ze wylaczą prad..

dzięki wszystkim za odpowiedź

ja za moj dałem 25 zł w Auchanie jest 7 czasow do ustawienie z dokladnosicia do minut i niezmieniam go do pol roku chodzi niezawodnie

dr Robert
    Guest

Uważam, że wyłączniki z programatorem to zbędny wydatek. No, chyba, że ktoś chce mieć różny czas świecenia w poszczególnych dniach tygodnia. Ale to przydaje się chyba tylko w czasie skracania/wydłużania dnia. Ale nawet wówczas wystarczy co kilka dni pstryknąć zwykły programator i zmienić długość dnia o 15 minut. Chyba nigdy nie ma potrzeby większej precyzji.

Charry
    Guest

W zwiazki iż mam duzo urzadzen w moim akwa-terrarium postanowiłem wyjsc na przeciw i w wakacje zabieram sie z kolega do zaprojektowania elektronicznego programatora (do 16 urządzen 230V/12V) działającego w cyklu dniowym, gdy skonczymy dam znac.

Uprawnienia umieszczania postów