-
Skazani na Bluesa
Czy widzieliście ten film....?
(dla niedoinformowanych film ten opowiada historia Ryśka Riedela-wokalisty zespołu DŻEM)
mnie osobiscie film ten bardzo poruszył,przybliżył muzyke która kiedyś dla mie była czyms w rodzaju brzdękolenia na strunach i garnkach
Pokazal życie jednego z najwybitniejszych polskich wokalistów bluesowych, choc nie do konca bo muzyka jaką tworzył nie można nazwać tylko bluesową bo znajdują sie w niej też nuty rockowe, reggae, countryitp.(jednym słowem był jedyny w swoim rodzaju )
Zaraz po przyjściu z kina zacząłem ściagac jego muzykę i szczerze powiedziawszy coraz bardziej mi sie ona podoba
-
Re: Skazani na Bluesa
ja sie chcem wybrac ale jakos tak nie mam kiedy :/
-
aha i dodam że pierwszy raz widzialem żeby ludzie siedzieli w inie na końcowych napisać(bo wtedy puszczano filmy z koncertów zespołu Dżem:P)
-
bylem na festivalu im. R.R. (jestem z tychow i Riedel byl moim sasiadem z bloku - nie pamietam juz go bo bylem zamaly= i ogladalem film (byl puszczony w 1 dzien).osobiscie uwazam ze jest fajny aczkolwiek przedstawili ryska ze strony cpuna (imieli racje) ale wiecej powinni dac jego zalet bo takie mial.
pozdr.
bager
-
wogole przeczytawszy jego biografie zauważyłem że film nie był odzwierciedleniem całkowitym jego życia.......
Uprawnienia umieszczania postów