-
Coś się dzieje w Chorzowie
-
Re: Coś się dzieje w Chorzowie
No proszę bardzo.Czego ludzię nie robią żeby zarobić (
-
Nieźle śląskie zoo ma problemy z kasą teraz jeszcze z pracownikami ciekawe jak długo taka sytuacja będzie się w ogrodach zoologicznych utrzymywać
-
Mały "rewanż" Naczasa... szkoda że chłopaka za te jadowite węże do paki jeszcze nie wsadzili [na dluuuuzszy czas]
-
sprawa nie jest tak oczywista dla ludzi którzy znają Brachaczka, to gość który jako jeden z pierwszych w polsce rozmnożył Legwany zielone, powiem wam szczerze że ja gościa rozumiem, w zoo w Chorzowie bieda aż piszczy, i napawde też wolałbym te zwierzaki sprzedawać w dobre ręce niż skazywać je na warunki z zoo. Brach jest takoim facetem któy nadawał by się do pracy w zoo gdyby zagwarantowac mu minimum potrzebnej kasy.... a tak jest jak jest, i to że gość sprzedaje citesy nie jest dla nikogo na śląsku zagadką. kiedyś żeby kupić coś z zoo trzeba było pisać papierek, dostać zgodę kierownika zoo itp, później brachczek "uprościł procedure" sam kupiłem od niego na giełdzie w świętochłowicach małego lega (niestety skończył marnie) inna sprawa to to że do kupujących obiecane papiery nigdy nie docierały (z tego co ja wiem)
-
Znam Pana Marka Brachaczka osobiście, wielokrotnie mi pomógł za darmo więc nie szukajcie taniej sensacji. Wiem ,że sprzdaje On gady ,ale nigdy z Zoo sam rozmnaża wiele gatunków jeździ też na giełdy do Łodzi, na Gliwicką...Zwierząt z Zoo na pewno nie sprzedaje a musi z czegoś żyć tam nie ma na karmę dla zwierząt a co dopiero na wypłaty dla pracowników. Dotacje z budżetu trafiają najpierw do parku a ten dopiero skromnie wydziela z tego działkę dla ogrodu Niestety nasz ogród nie jest tak "medialny" jak Wrocławski. Więc dajcie facetowi spokój bo w soboty-niedziele społecznie pracuje w Zoo jak i zresztą inni pracownicy.
-
glupoty piszą , tutaj na forum sprzedaje sie gady bez papierow na codzien , nie mowiac o pajeczakach . Szukaja sensacji i tyle
-
to nie sensacja to tez nie maly a ochydny i sq.........ski rewnż za grzechotniki
sama gazeta podaje ze Marek proponował papiery, jak Ci w sklepie na ladzie położa i nie weżmiesz to nikt za toba na ulice z nimi nie wybiegne!!!
hamska prowokacja, teraz pozostaje nam zaproponowac lepszy samochod redaktorowi gazety wyborczej za jakąś "głupotke"i tylko pare fotek z dachu zrobic, ciekawe ile za to "polsat" zapłaci!!!
-
Miałem nie pisać, ale napiszę...
Wszyscy się chwalą, że znają Brachaczka... Trudno go nie poznać, bo pytając np. w kasie ogrodu zoologicznego jest się (od wielu lat) kierowanym właśnie do niego (niegdyś na 'akwaria', teraz do 'czerwonego domku', lub 'na małpy'). Cała 'procedura' jest wszystkim pracownikom powszechnie znana, wiec słowa dyrektora Liszki są niemałym nieporozumieniem. Micgekon, nie rozumiem gdzie tu 'tania sensacja'? Piszesz, że zoo 'przymiera głodem'... Uważasz, że jakiekolwiek pieniadze zarobione w ten sposób wspomogły budżet zoo? Nie bądzmy naiwni...
Przez kilka lat zaopatrywałem się u Brachaczka w zwierzęta, nie będę pisać jak sprzedawał min. legwany zielone 'z hodowli'... Nie będę go bardziej pogrążać...
Nie zrozumcie mnie żle, nie mam nic przeciwko temu, by prowadził sprzedaż zwierząt, mam jedynie zastrzezenia co do tego, gdzie są one sprzedawane. Zoo powinno byc wolne od wszelkich podejrzeń, a w ten sposób można domniemać, że kupno np. pumy nie bedzie problemem pod warunkiem, że ma sie pieniądze. Dziwię się Markowi, że nigdy nie pomyślał, że może się z tego zrobić niezła afera... To było nieuniknione.
Gdyby sie jednak lepiej przyjrzeć pracy innych ogrodów zoologicznych w Polsce, znajdzie się więcej 'perełek', znacznie lepszych niż ta z Chorzowa.
Nic nie sugerując zapraszam redakcję Gazety do Wrocławia...
Pozdrawiam,hatiras
-
hatrias ale gro tych zwierzaków pochodzi z hodowli, i co zostawić je w zoo? marek nie jest święty ale ten handel to ostatnia rzecz o która mam do niego pretensje
Uprawnienia umieszczania postów