-
Re: Ale jaja.....
Kiedys pokzaywali program "To sie w glowie nie miesci" o P. Leszku Lisie. Dziwi mnie fakt ze 1m waz miesci sie w kieszeni (osobiscie mam waskie kieszenie ale LENARY). Watpie ze weza ma z pod mostu jak pisza zostal wezwany a nie znalazl. Byc moze zostanie mu cos zarzucone z bezmyslnosc i zarzadaja kasy za leczenie itp wiec bajka poszla. Ciezko stwierdzic gdyz nei znam go, ale jets bieglym sadowym:/ Z tego co widzialm nie ma profesjonalnie urzadonych terra:/ Zwykle duze terra z dzwiczkami otwieranymi na osciez.
-
-
Prawo Gumpersona:
"Prawdopodobieństwo zdarzenia się czegoś jest odwrotnie proporcjonalne do jego pożądalności"
Artur Bloch - "Prawa Murphy'ego"
-
Profesjonalista, z doświadczeniem, biegły sądowy, dorosły człowiek z kobrą w miejsach publicznych, rzucający wężem w ludzi a w końcu zadeptujący pupila.
TO CZYSTA PARANOJA!!!
-
> Profesjonalista, z doświadczeniem, biegły sądowy, dorosły
> człowiek z kobrą w miejsach publicznych, rzucający wężem w
> ludzi a w końcu zadeptujący pupila.
> TO CZYSTA PARANOJA!!!
>
Na wezach jadowitych sie nie znam. Czy jest taka mozliwosc, ze stal sie np chwilowo niepoczytalny pod wplywem dzialania jadu ? O stresie nie wspomne. Nie, zeby goscia usprawiedliwiac, ale to zadeptanie weza jakos mi sie w glowie nie miesci.
-
Ciekawe jak się wywinie z tego dyrektor zoo w Płocku, p. Niweliński, który "oficjalnie" przekazał (czyt. pozbył się, uniknął kosztów etc) kobry Lisowi do Krakowa........
-
Osobiscie wedlug mnie takim ludziom nie powinno udzielac sie pomocy sami sie o to prosili!! Glupie gadania takiego typu jak wspomnial Sułek ze wystarczy byc ostroznym jak przy takim gadzie mozna zachowac ostroznosc glupie pier......
-
dla jasności :
nie mam nic przeciwko trzymaniu jadowitych (są piękne!) przez prywatne osoby ale na jakiś normalnych zasadach! Rozumiem i szanuję to że ktoś ma "inny" sposób na adrenalinkę lub dowartościowanie się....żyjemy w wolnym kraju a nie USA
ale jeśli ktoś jest na tyle ekstrawagancki to musi być go na taką ekstrawagancję STAĆ (finansowo) = np. domek z zabezpieczoną zwierzętarnią.
Jeśli koniecznie ktoś chce mieć kobry grzechotniki i inne to proszę bardzo nawet niech go zary....ą ale w jego własnych, czterech ścianach
Jeśli go coś uwali to niech za to płaci sam (w tym np. sprowadzenie surowicy z zagranicy)
a jeśli nie stać go na tak wyrafinowane hobby jak trzymanie jadusów niech trzyma ale liczy się z koszmarnymi konsekwencjami - wysokie grzywny, pozbawienie wolności.... (jedziesz za szybko autem choć wiesz że nie wolno, rozjeżdżasz kogoś - idziesz siedzieć albo płacisz mu dożywotnio rentę)
-
Drogi Sułku! Wieloryby też są piękne!
-
zgadzam się z Sułkiem w 100% co do ostatniego jego postu. Dodać również chciałem że nienależy się pod żadnym względem opierać na takich szmatławcach jak superexpres itp. tzw. tania sensacja, gorliwie twierdzić jak to było ma tylko prawo ten kto rozmawiał z poszkodowanym lub ze świadkami a nie opierać się na wersji z takich szmatławców....
Pozdrawiam
Serpent
Uprawnienia umieszczania postów