-
Karta pływacka - pytanie
Witam.
Mam zamiar (muszę ) zdać na kartę pływacką. Wiem że trzeba przepłynąć 200m (w tym 50 na plecach), 5m pod wodą i skoczyć z wysokośći 0,7m.
Moje pytanie dotyczy tego skoku. Mogę skoczyć jak chcę czy muszę np. na główkę??
P.S.
Ile mniej więcej kosztuje karta ??
-
Re: Karta pływacka - pytanie
Z tego co pamietam, bo zdawalem kawał czasu temu, to obojętne było, w jaki sposób skaczesz i karta kosztowała coś koło 15-20zł.
-
ja płaciłem za karte 15zł, musisz na główke:] a jak chciałas, na nogi?:P
Nie wiem czy jest sens robienie tej karty:/ mam ja od 3-4 lat i ani razu z niej nie korzystałem:]
-
Ja tak samo a kartę mam od podstawówki.
-
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
U mnie na basenie karta kosztuje 20 zł.
Na główkę nie trzeba skakać - można dowolnie.
Ja wiem że nie ma sensu robić tej karty ale moja matka mi powiedziała że jak chcę pływać na desce wind. to mam jej pokazać kartę. Więc muszę ją zrobić chociaż mi się nie chce. Po południu będę ją już miał bo bez problemu przepłynę ten dystans ( uż dzisiaj raz to zaliczyłem)
-
Hehe... przypłynięcie 200m to nic... ja rozmumiem 1km, to nadal mało, ale już nie dla wszstkich. A 5m pod wodą to też jest śmieszne... ja potrafie 25m, a jak ze skoku na główkę to nawet z 35m...
A po co jest karta? gdzie ona jest potrzebna?
-
Karta aktualnie jest do niczego potrzebna. Ja ją robię dla formalności. Kiedyś na kartę można było korzystać z wypożyczalni a teraz już chyba tego nie wymagają
-
Ja robiłem za 15 zł, skakałem jak chciałem (Miałem z 10 lat j na główkę nie umiałem) i z 40 cm mniej więcej (Tam nie ma wyższego miejsca:P ). Cała reszta to pikuś ( w sumie to też)
-
Ja robilem karte plywacka z 10 lat temu i wtedy nawet chyba skakac nie trzeba bylo ALe to bylo tak dawno ze moge tego nawet nie pamietac
-
a ja musialem przeplynac cos 25 m pod woda Natomiast nie bylo mowy o zadnym skakaniu a reszta tak samo- stylem dowolnym ze 200 m i na plecach z 50
Uprawnienia umieszczania postów