Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Piliście może absynt??

Piliście może absynt??

Wlasnie dostalem butelke absyntu od kumpla,ktory wrocil z Pragi.Szukalem troche na necie i podobno wywołuje on halucynacje.Wiecie moze ile w tym prawdy??
    Po drugie zastanawia mnie ilość alkoholu w tym trunku - 70 %,troche duze :P

Re: Piliście może absynt??

Z tego co mi wiadomo to Absynt zawiera niewielka ilosc piołunu - substancji powodujaca halucynacje. Jednak ze wzgledu na 70% tego trunku, zanim doswiadczysz jakichkolwiek efektow halucynogennych pewnie bedziesz lezal napity Ale radze sprobowac. BTW wie ktos moze czy w Polsce da sie to dostac? Chetnie przetestuje na sobie

Z tego co udalo mi sie znalezc w necie wynika,ze cukier (węglowodany) wzmacniaja wlasnie wlasciwosci halucynogenne.Zreszta tutaj cytat :
    " W filmie 'Z piekla rodem' (ang. From Hell) z Johnnyem Deppem pokazany jest wlasnie taki sposób picia.
    Dlaczego z cukrem? Substancja zawarta w piolunie (czytaj wyzej) dobrze
    reaguje z weglowodanami (analogicznie THC rozpuszcza sie w tluszczach
    a nie wodzie!; stad np. haszyszowe ciasteczka lub czekolada).
    Ale uwaga - niektore absynty sa dzis slodzone, zwlaszcza te z Czech i
    Szwajcarii..."

Rowniez to znalazlem ale doszukalem sie rowniez informacji ze obecnie produkowany absynt w 99% nie ma nic wspolnego z tym ktory byl pijany przez arystokracje XVIII-IXXw gdyz kiedys na litr trunku uzywano 100mg thujonu. Teraz legalne sa tylko takie z 10mg/l. Czyli tak jak napisalem wczesniej predzej padniesz trupem niz odczujesz jakies dzialanie halucynogenne.

Znalazlem rowniez jedna strone na ktorej mozna zakupic absynt robiony na podstawie oryginalnej receptury przy uzyciu 100ml thujonu/l
    KLIK
    W prawdzie butelka jest bardzo droga bo kosztuje az 220$ za 0.7 ale i tak chetnie bym sprobowal

ech,a juz mialem nadzieje,ze zobaczę "zieloną wróżkę" jak w Moulin Rogue :P

Ale sprawdz na etykiecie ile jest mg thujonu moze bedzie pisac. I jak juz sprobujesz to koniecznie napisz jak tam efektywnosc i czy chociaz dobre bylo

Wypilem tylko kieliszek,bo troche bez sensu pic do lustra.Ale moc to to ma wielka :P
    Wódka wysiada po tym :P niestety zielonej czarodziejki nie zobaczylem ;(( Ale pewnie dlatego,ze tylko 50 wypilem.Co do thujonu,nie znalazlem takiej informacji na etykiecie.

Czarna Mamba
    Guest

Kilka razy miałam okazję wypić absyncik i też żadnych halucynacji nie miałam. Ale polecam spróbować. Ma bardzo specyficzny smak. W niektórych marketach jest dostępny ale są to raczej podróby.

ironkapela
    Guest

A ja tam wole Finlandie

absynth pyyyycha mi wchodzi o wiele łatwiej nież wódeczka, nie pali tylko grzeje:]
    ...a jak chcesz zielonej wróżki to musiałbyś jakąś nalewkę na szauwi diwinorum zrobić:P

Uprawnienia umieszczania postów