-
Re: Burze
wyładowanie jest ściągane przez komórkę?? gdzie o tym pisali?? czyli jak będziesz stał z komórką obok metalowego pręta wbitego głęboko w ziemię, to piorun strzeli TYLKO w człowieka - bo ma komórkę?
-
Dużo zależy od szczęścia. W zeszłym roku przeszedłem sporą część wydm w Słowińskim PN, w czasie burzy, z metalowym prętem niesionym w ręku. Lazłem na otwartym terenie, prosto przez wydmy nawet Wielką Łącką (prowadziłem badania, więc mogłem poruszać się poza szlakami). Było to mocno niepoważne, ale nie popieściło mnie
-
dziś była powtórka z rozrywki,ale lato w polsce tak wygląda w dzień upał wieczorem burza:]
-
Właśnie rozwaliło mi kwiatki na balkonie i strzeliło w blok obok (myślałem, że wylecą szyby) :>
Było nieźle.
-
A mi w ogródku rozwaliło huśtawkę i nie będę miał się na chym obijać .
Fajnie padało i wiało. Ja to lubie
-
czytaj dalej Fakt/SE, ogladaj NdW , to fachowa literatura.
komórka nie ściąga piorunów..
-
właśnie niewiem na jakiej zasadzie miała by ściągać ale jest taka legenda i to nie tylko w tym roku tylko już wcześniej w mediach o tym gadali
-
DZisiaj w Łodzi faceta zabiło jak stał pod TESCO . W ogole dzisiaj była niezła zadyma..... pioron uderzyl w garaze które sa ok 50-60 m od mojego bloku:P
-
no ładnie było,mi jak były wyładowania czasem napięcie na chwile spadało i światło sie wygaszało
-
kto mieszka w wawie proponuje popatrzeć za okno bo u mnie do tej pory są wyładowania i to piękne
Uprawnienia umieszczania postów