Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Burze

Madey
    Guest

Re: Burze

wyładowanie jest ściągane przez komórkę?? gdzie o tym pisali?? czyli jak będziesz stał z komórką obok metalowego pręta wbitego głęboko w ziemię, to piorun strzeli TYLKO w człowieka - bo ma komórkę?

Dark Raptor
    Guest

Dużo zależy od szczęścia. W zeszłym roku przeszedłem sporą część wydm w Słowińskim PN, w czasie burzy, z metalowym prętem niesionym w ręku. Lazłem na otwartym terenie, prosto przez wydmy nawet Wielką Łącką (prowadziłem badania, więc mogłem poruszać się poza szlakami). Było to mocno niepoważne, ale nie popieściło mnie

dziś była powtórka z rozrywki,ale lato w polsce tak wygląda w dzień upał wieczorem burza:]

Dark Raptor
    Guest

Właśnie rozwaliło mi kwiatki na balkonie i strzeliło w blok obok (myślałem, że wylecą szyby) :>

Było nieźle.

A mi w ogródku rozwaliło huśtawkę i nie będę miał się na chym obijać .
    Fajnie padało i wiało. Ja to lubie

czytaj dalej Fakt/SE, ogladaj NdW , to fachowa literatura.
    komórka nie ściąga piorunów..

właśnie niewiem na jakiej zasadzie miała by ściągać ale jest taka legenda i to nie tylko w tym roku tylko już wcześniej w mediach o tym gadali

DZisiaj w Łodzi faceta zabiło jak stał pod TESCO . W ogole dzisiaj była niezła zadyma..... pioron uderzyl w garaze które sa ok 50-60 m od mojego bloku:P

no ładnie było,mi jak były wyładowania czasem napięcie na chwile spadało i światło sie wygaszało

kto mieszka w wawie proponuje popatrzeć za okno bo u mnie do tej pory są wyładowania i to piękne

Uprawnienia umieszczania postów