Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: KLĘSKA GKS KATOWICE ;(

KLĘSKA GKS KATOWICE ;(

Ostatnio obserwowałem uważnie co się dzieje w moim ukochanym, klubie....jak się nim bawili...jak go niszczyli....jak h** i ***** DZIUROWICZ kradł z klubu forse...jak udawał że chce klub wyciągnąć z kłopotów a tak naprawde go deptał...jak FURTOK chodził po ŚLĄSKIM ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ... jak przelewał łzy za ten klub...za tą historie....za tą tradycje...nasi najlepsi piłkarze:
    FRANCISZEK SPUT-najsłynniejszy bramkarz GKS
    MAREK KONIAREK-jeden z najwybitniejszych napastników w historii klubu
    MIROSŁAW WIDUCH-piłkarz-symbol,wieloletni kapitan GKS KATOWICE
    no i oczywiście:JAN FURTOK...obecny trener GKS KATOWICE...
    a to kilka wypowiedzi:
    FRANCISZEK SPUT:Miałem przeczucie,żę tak to sie skończy,gdy widziałem jak się tym biednym GKS bawią.Jak ktoś najpierw wybiera prezesów,a potem szuka sponsorów,to żal człowieka ogarnia.Serce mi pęka,jestem w wielkim szoku,dobrze że miałem pod ręką tabletki na ciśnienie,gdyusłyszałem wieści z Warszawy.Nie wyobrażam sobie,że będzie jeszcze gorzej,że może nie być przynajmniej tej czwartej ligi...Spędziłem na Bukowej jako zawodnik 20 lat i 4 miesiące,połowę historii tego klubu.Ale tak jeszcze źle nie było.DUŻA W TYM WINA PREZESA DZIUROWICZA,CHCIAŁ SAM RZĄDZIĆ,NIE SŁUCHAŁ LUDZI,NIE WPUSZCZAŁ ICH DO KLUBU.DZIŚ JUŻ TAK SIĘ NIE DA...
    MAREK KONIAREK:To prawdziwy szok.Co prawda czytałem we wtorkowych gazetach,że istnieje takaewentualnośc,ale wierzyłem, że jednak wszystko będzie dobrze.Zal mi klubu,ale jeszcze bardziejchyba kibiców,jednych z najlepszych w Polsce.Trzecia,czwarta liga to wstrząs,ale klasa B byłaby już tragedią dla takiego zasłużonego klubu,który ostatnio znajdował sie na równi pochyłej,a teraz wpadł w przepaść.Nie wiem,czego zabrakło,by klub normalnie funkcjonował,może jakiejś pomocy z zewnątrz,ze strony sponsorów czy władz miasta?
    MIROSŁAW WIDUCH:Trudno w to uwierzyć.Byłem w tym klubie,widziałem żę jest źle,jednak nigdy bym nie przypuszczał,że nastąpi tak koszmarny koniec tych długotrwałych kłopotów.Przeżywałem na Bukowej wzloty i upadki,grałemw europejskich pucharach i spadłem z ekstraklasy,aledopiero teraz jestem zaszokowany.Takiego zasłużobego klubu nie powinno się degradować aż do najniższej klasy rozgrywkowej,niech dostanie szansę w czwartej lidze,skąd łatwiej będzie odbudować jego dobre imię.

A JA TYLKO DODAM OD SIEBIE ŻE CHOĆBY MÓJ KLUB SPADŁ DO B KLASY TO I TAK DO GROBU BĘDE MU KIBICOWAŁ...

fibus13
    Guest

Re: KLĘSKA GKS KATOWICE ;(

Proste - nie ma kasy - nie ma ligi .Teraz działacze mają w dupie tradycje.Popatrz na taką amice.Ma 12 letni staż w I-lidze a sukcesów wiecej niz GKS przez cala swoja historie.

A I TAK GKS JEST LEPSZY OD AMICI

fibus13
    Guest

Aktualnie nie

według tych wszystkich pierduł nie....ale w moim sercu zawsze będzie lepszy od każdego klubu ja sie kieruje sercem do tego klubu...wszyscy moi znajomi idą za gieksą, ja ide,tata,mama,siostra,brat,chłopak siostry(to właśnie przez chłopaka mojej siostry poznałem większość piłkarzy GKS-U)

Czani Jelcz-laskowice! Ejaejao!

No bardzo smutna historia...znow pewne decyzje padly przy zielonym stoliku.Co innego jak zespol sie stacza po rownej pochylej,ale na boisku.Wczoraj czytalem cos na ten temat...Kiedys chodzilem na Slask i szokiem dla mnie bylo ,ze leca do III ligi,zespol,ktory w 77 roku byl mistrzem polski,ktory wychowal takich pilkarzy jak Sybis czy Tarasiewicz ,jednak tam wszystko odbylo sie na boisku.Klub wzial Schetyna,ktory przez dluzszy czas zazadzal druzyna koszykarzy - zobaczymy jak to bedzie czy zas obiecanki cacanki i gruszki na wierzbie czy tak jak obiecuje - wielka pilka we Wroclawiu.Swoja droga mnie przeraza ,ze w I lidze graja takie wioski jak Wronki czy Leczna :/

Samael...czy ty idziesz za gieksą???

Moze nie tak doslownie,ale moim zdaniem to troche nie fair co zrobiono.Dziurowicz nakradl ,a cierpi klub.Dziurowicza chyba zgarnieto w sprawie korupcji sedziow,ale nie jestem pewien ;]

no szkoda GieKSy...pamietam czasy jak grali w Pucharze UEFA jak awansowali do III rundy....wtamtych czasach to byla niezla paczka...Wojciechowski, Ledwon, Swierczewski,Widuch, Walczak, Jojko,Wegrzyn, Swierczewscyi,Strojek....hmmm szkoda...to byly czasy kiedy zaczynalem sie interesowac pilka

Uprawnienia umieszczania postów