-
KLĘSKA GKS KATOWICE ;(
Ostatnio obserwowałem uważnie co się dzieje w moim ukochanym, klubie....jak się nim bawili...jak go niszczyli....jak h** i ***** DZIUROWICZ kradł z klubu forse...jak udawał że chce klub wyciągnąć z kłopotów a tak naprawde go deptał...jak FURTOK chodził po ŚLĄSKIM ZWIĄZKU PIŁKI NOŻNEJ... jak przelewał łzy za ten klub...za tą historie....za tą tradycje...nasi najlepsi piłkarze:
FRANCISZEK SPUT-najsłynniejszy bramkarz GKS
MAREK KONIAREK-jeden z najwybitniejszych napastników w historii klubu
MIROSŁAW WIDUCH-piłkarz-symbol,wieloletni kapitan GKS KATOWICE
no i oczywiście:JAN FURTOK...obecny trener GKS KATOWICE...
a to kilka wypowiedzi:
FRANCISZEK SPUT:Miałem przeczucie,żę tak to sie skończy,gdy widziałem jak się tym biednym GKS bawią.Jak ktoś najpierw wybiera prezesów,a potem szuka sponsorów,to żal człowieka ogarnia.Serce mi pęka,jestem w wielkim szoku,dobrze że miałem pod ręką tabletki na ciśnienie,gdyusłyszałem wieści z Warszawy.Nie wyobrażam sobie,że będzie jeszcze gorzej,że może nie być przynajmniej tej czwartej ligi...Spędziłem na Bukowej jako zawodnik 20 lat i 4 miesiące,połowę historii tego klubu.Ale tak jeszcze źle nie było.DUŻA W TYM WINA PREZESA DZIUROWICZA,CHCIAŁ SAM RZĄDZIĆ,NIE SŁUCHAŁ LUDZI,NIE WPUSZCZAŁ ICH DO KLUBU.DZIŚ JUŻ TAK SIĘ NIE DA...
MAREK KONIAREK:To prawdziwy szok.Co prawda czytałem we wtorkowych gazetach,że istnieje takaewentualnośc,ale wierzyłem, że jednak wszystko będzie dobrze.Zal mi klubu,ale jeszcze bardziejchyba kibiców,jednych z najlepszych w Polsce.Trzecia,czwarta liga to wstrząs,ale klasa B byłaby już tragedią dla takiego zasłużonego klubu,który ostatnio znajdował sie na równi pochyłej,a teraz wpadł w przepaść.Nie wiem,czego zabrakło,by klub normalnie funkcjonował,może jakiejś pomocy z zewnątrz,ze strony sponsorów czy władz miasta?
MIROSŁAW WIDUCH:Trudno w to uwierzyć.Byłem w tym klubie,widziałem żę jest źle,jednak nigdy bym nie przypuszczał,że nastąpi tak koszmarny koniec tych długotrwałych kłopotów.Przeżywałem na Bukowej wzloty i upadki,grałemw europejskich pucharach i spadłem z ekstraklasy,aledopiero teraz jestem zaszokowany.Takiego zasłużobego klubu nie powinno się degradować aż do najniższej klasy rozgrywkowej,niech dostanie szansę w czwartej lidze,skąd łatwiej będzie odbudować jego dobre imię.
A JA TYLKO DODAM OD SIEBIE ŻE CHOĆBY MÓJ KLUB SPADŁ DO B KLASY TO I TAK DO GROBU BĘDE MU KIBICOWAŁ...
Uprawnienia umieszczania postów