Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: jak zrobic sztuczna mgle ??

jak zrobic sztuczna mgle ??

siemka tak jak w temcie czy wiecie jak zrobic sztuczna mgle ?? cos w stylu tych uzadzonek co sprzedaja

To ja się podczepie - kto wie jak ... ??

Jak można by było zrobić skraplak do terrarium.
    http://allegro.pl/show_item.php?item=58885459
    Może ktoś to kupił i ma instrukcje ??
    Szukałem w archiwum i znalazłem tylko do dużego terrarium a mi chodzi o patent a`la kroplówka.

Z góry dziękuję za pomoc

Re: jak zrobic sztuczna mgle ??

Jeżeli w grę nie wchodzi generator ultradźwiękowy to można próbować mechanicznie, choć nawet jako fabryczne są to duże urządzenia (duży silnik= duże zużycie prądu)
    No i istnieją jeszcze zabawki wytwarzające "ciepłą" mgłę (po ludzku gotują wodę wytwarzając parę wodną) tylko że ja takiego grzejnika bym raczej nie wsadził do terra (poza tym zużycie prądu jest spore).

Naprawdę, jeśli nie jesteś wykwalifikowanym mechanikiem lub elektrykiem (najlepiej obydwoma na raz) to bezpieczniej i taniej jest kupić gotowe urządzenie

P.s. Odnośnie schematów
    Może te schematy czy instrukcje są dobre, ale znasz kogoś, komu to zadziałało?•

wh6fxe
    Guest

Skraplak mozna zrobic z kroplowki... robisz dzurke w kroplowce (tej butelce ;P) zeby mozna dolewac wody odcinasz wezyk na takiej wysokosci jak sie chce a i na wezyk zaklada sie to urzadzonko do regulacji i wszytko

Tylko, co ma wspólnego skraplak z wytwarzaniem mgły?

SławekS ja nie chciałem zakłądać nowego posta więc się podczepiłem

a ten skraplak to moze takie cus jak sie do gryzoni daje taka pionowa kroplowka jakby ?

Uprawnienia umieszczania postów