-
problem z mailami
Siemka,
Mam problem. Tak maile odbierałem normalnie na stronce i sie przyzwyczaiłem ale mnie podkusiło wziąć w outlocku exspresie zronbić konto no i ok. Poczte odbiera ale przy wysyłaniu wyskakują błedy :/ Wie ktoś czym to jest spowodowane?
I czy można wiadomości eksportować z powrotem na strone bo wszystkie teraz idą od razu na outlocka a stwierdziłem że sie już przyzwyczaiłem na stronce i nie chce sie chraznić z outlockiem i se skasuje konto,tyle że wtedy szlag trafi wszystkie wiadomości a niektóre są ważne (np z allegro). Da się to jakoś zrobić????
-
Re: problem z mailami
Hmmm z Outlooka nie korzystam już od dawna. Wolę Thunderbirda. W opcjach powinna być opcja pozostawiania wiadomości na serwerze (jednak wysyłane przez Ciebie nie będą zapisane na koncie np. Onetu).
Co do problemów z wysyłaniem. Zobacz, czy masz dobrze ustawioną autoryzację i parametry konta, bo z tym zawsze są problemy (hasło, logowanie, adresy POP, SMTP itd.).
Wiadomości, które już pobrałeś do Outlooka, możesz sobie zapisać np. jako pliki txt. Możesz je sobie potem wysłać na swój adres w serwisie pocztowym.
-
pewnie coś z SMTP właśnie
wejdź w narzędzia/konta zaznacz konto z którego korzystasz i daj "właściwości"
i tam sprawdź czy serwer masz dobrze wpisany
(np.dla onetu jest smtp.poczta.onet.pl,dla innych sprawdź na ich stronie powinno pisać)
-
Ja już nic nie kapuje mam teraz tak :
we właściwościach w ogólnych w nazwie serwera mam smtp.poczta.onet.pl
serwery przychodzącej (pop3) : pop3.poczta.onet.pl
wychodzącej : smtp.poczta.onet.pl
Co mam źle że cały czas wyskakuje mi ten głupi błąd???
Uprawnienia umieszczania postów