-
Składki wędkarskie
Witam
Chciałem sobie połowić na wczasach ryby na prywatnym stawie, ale okazuje sie że do polowu poza opłatą jest poczebna karta wedkarska). Nie opłacałem karty od 3 albo 4 lat :| Czy moge opłacic tylko na jakiś okres czy czeba na caly rok ? I ile będzie mnie to ksztowało ? Mam 18 lat. Znalazłem takie coś http://www.pzw.com.pl/_private/oplaty.htm ale nie wiem jak naliczyc opłate. Napiszcie ile okolo mnie to wyjdzie
z góry dzięki
-
-
Re: Składki wędkarskie
Słyszałem że do 24 lat są znizki.
Trzeba oplacic cały rok czy można np miesiąc czy kwartał ?
-
-
-
Re:
za wedkowanie z niewazna (nieoplacona) karta wedkarska grozi ci dozywocie, a jesli wyrazisz skruche i Sad sie nad Toba zlityuje to da Ci tylko 25 lat ograniczenia wolnosci z mozliwoscia wczesniejszczego opuszczenia wiezienia za dobre sprawowanie po odbyciu kary 24 lat i 11 miesiecy. Te wszystkie kary przepisuje Ci z Kodeksu Karnego ktory mialem przypadkowo na biurku.
Milego wedkowania
-
Re:
Spoko
Skoro nie grozi mi kara śmierci to myśle że warto zaryzykować :P
-
heheh piwerwsze słasze że trzeba mieć opłaconą karte wędkarską na prywatnym stawie!
www.splawik.com.pl
-
Tzn. On był prywatny. Własciwie to zbiornik utworzony na rzece :/ Płaciło sie 10 zł za dzień i można bylo 2 wymiarowe ryby zabrac :/ Teraz sie dowiaduje że karte trzeba Może ktoś na nnowym wykazie łowisk sprawdzic czy jest tam zbiornik jakis z Koszęcina kolo Cz-wy ? Wielkie dzięki :]
-
Zbiornik specjalny (zrobili mi cos takiego z MOJEGO zalewu (50 zł/rok))
Niestety to pewnie też należy do jakiegoś koła PZW i chcą sobie zrekompensować zarybianie takimi składkami.
rado 120 może 25 lat nie dostaniesz, ale sprawa za kłusownictwo i konfiskata sprzętu służącego do "kłusowania" (czasem dość wartościowego) nie jest niczym przyjemnym. A jak nie masz nic sensownego do napisania to NIE PISZ
Jak nie opłacałeś składek bez przerwy to musisz sobie jeszcze doliczyć wpisowe.
Uprawnienia umieszczania postów