-
Coś na temat .....pilne
Prosilbym o jakies informacje na temat warana stepowego wiem co nieco ale chcialbym powwiękrzyć wiedzę wszystkim bardzo dziękuję :]
-
Re: Coś na temat .....pilne
<A href="http://www.terrarystyka.com.pl/opisy.php?id=20021029214041&level=20020703130309">
-
Kliknij w "Pozdro Janek" bo mi html nie wyszedl
-
I jeszcze jedno czy zamiast lampki uvb waran mugłby przebywac jakis czas na sloncu na podworku ( zapewnie mu tam i cien w razie gdyby słońce mu niepasowało ) ??
-
Boje sie tez czy nienaniesie mi zadnej choroby 9 bo chyba wszystkie warany są z odłowu >???)
-
Jasne,tylko musisz zrobic woliere i go pilnować slońce to jest cos najlepszego co mozemy dac naszym podopiecznym
-
nie wszystkie , nawet nie myśl o tym z odłowu , znajomy jakiś czasem temu zakupił warana z odłowu po badaniu kału wykryto 90 pasożytów z czego 20 świat nie widział , cena warana z hodowli jest większa bo około 350 zł ale warto. Grzegorz Lipski z Lubelskiego sklepu Gekon jak sie orientuje moglby ci takiego sprowadzic , pozdrawiam.
-
a co do uv to zapomnij o naswietlaniu sloncem sadzisz ze uda ci sie co dziennie naswietlac warana w sloncu przez 12godzin ?? na pewno nie a waran powinien miec staly dostep do uv wiec nie zaluj tych 50/80zl i kup swietlowke uvb/uva albo zrezygnuj z warana jesli cie nie stac bo to tylko drobny wydatek taka swietlowa
-
Ale ja będe jego 3 włąścicielem winc mysle ze ryzyko jest mniejsze
-
Uprawnienia umieszczania postów