Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Coś na temat .....pilne

Coś na temat .....pilne

Prosilbym o jakies informacje na temat warana stepowego wiem co nieco ale chcialbym powwiękrzyć wiedzę wszystkim bardzo dziękuję :]

fibus13
    Guest

Re: Coś na temat .....pilne

<A href="http://www.terrarystyka.com.pl/opisy.php?id=20021029214041&level=20020703130309">

fibus13
    Guest

Kliknij w "Pozdro Janek" bo mi html nie wyszedl

I jeszcze jedno czy zamiast lampki uvb waran mugłby przebywac jakis czas na sloncu na podworku ( zapewnie mu tam i cien w razie gdyby słońce mu niepasowało ) ??

Boje sie tez czy nienaniesie mi zadnej choroby 9 bo chyba wszystkie warany są z odłowu >???)

fibus13
    Guest

Jasne,tylko musisz zrobic woliere i go pilnować slońce to jest cos najlepszego co mozemy dac naszym podopiecznym

nie wszystkie , nawet nie myśl o tym z odłowu , znajomy jakiś czasem temu zakupił warana z odłowu po badaniu kału wykryto 90 pasożytów z czego 20 świat nie widział , cena warana z hodowli jest większa bo około 350 zł ale warto. Grzegorz Lipski z Lubelskiego sklepu Gekon jak sie orientuje moglby ci takiego sprowadzic , pozdrawiam.

a co do uv to zapomnij o naswietlaniu sloncem sadzisz ze uda ci sie co dziennie naswietlac warana w sloncu przez 12godzin ?? na pewno nie a waran powinien miec staly dostep do uv wiec nie zaluj tych 50/80zl i kup swietlowke uvb/uva albo zrezygnuj z warana jesli cie nie stac bo to tylko drobny wydatek taka swietlowa

Ale ja będe jego 3 włąścicielem winc mysle ze ryzyko jest mniejsze

Uprawnienia umieszczania postów