Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Musze sie pochwalic!!!!!

Musze sie pochwalic!!!!!

Z powodu mojego wielkiego zainteresowania zwierzetami i kochania wszystkich przyjolem do domu gołębia na stale. a stalo sie to tak... jade na rowerze (jestem kolarzem ) i widze podrosnietego pisklaka gołębia lezal pod blokiem na ulicy gdzie nie mial szans na przezycie byl za mlody nie latal widocznie wypadl z ktoregos gniazda pod dachem. wziolem go do domu i sie nim zaopiekowalem. karmilem poiłem i tak przez pewien czas az w koncu odczulem ze golab traktuje mnie jak matke i probuje wkladac dziob jak to one robia aby dostac jakies jedzenie od matki/ojca. w koncu nauczyl sie latac latal po pokoju i szlo mu to dobrze wiec czas nadszedl wypuscic ptaszka na wolnosc. dalem go na balkon (2 pietro) na porecz a on jak by nigdy nic zfrunol z poreczy na balkon i wszedl zpowrotem do pokoju i tak co dzienie az w koncu odlecial zaprzyjaznil sie z innymi golabkami ale pod wieczor patrze a on sobie wszedl przez balkon do domu i w swoj kont najadl sie i poszedl spac jak do gołębnika i tak juz zostalo i mam to co w profilu i jeszcze gołebia heheh. jest calkowicie oswojony na dworze daje mi sie dotykac i nie odlatuje wogole sie mnie nie boji lecz innych osob tak. jestem z siebie dumny! nie dosc ze uratowalem zywe stworzenie to jeszcze zyskalem ,,przyjaciela" ktory chyba jest wdzieczny za uratowanie. mama zamiast krzyczec ze mamy jeszcze golebia w domu to jest nawet zadowolona bo to dosc nie typowe

Re: Musze sie pochwalic!!!!!

Gratuluję(choć i tak wiesz że popieram takie akcje). Cóż wiecej dodac...aby nie tylko na golębiu sie skończyło

no to ładnie z Twojej strony, tylko czy jak wtedy miałeś gołębia przez mare miesięcy w domu i karmiłeś go itp. to niemiałeś problemów z sprzątaniem po nim? tzn. z tego co ja wiem, to gołębie wszędzie "puszczaja" odchody (chciałem sie poprostu ładnie wyrazić :P)

demon666
    Guest

Hm a te pasozyty ktore golebie podobno przenosza na sobie??:/

cyclosternum
    Guest

pinkna histroia

Hehe kiedyś w podobnych okolicznościach znalazłem i odchowałem sroke (zostało zamiłowanie do krukowatych do dzisiaj)

tak! wala gdzie popadnie ale trzeba sie bylo poswiecic :P i byly tez pasozyty nie powiem ze nie mial jakies male podluzne robaczki w sobie ale jakas zyje i on tez

luz_jacek
    Guest

Też miałem takiego oswojonego gołębia
    Przyszła pora żeby się nauczył latać, ale nie chciał. Puszczałem go z balkonu (domek jednorodzinny, pierwsze piętro) a on sfruwał na ziemię i wracał na pierwsze piętro piechotą po schodach Hehe.
    Był nadzwyczaj inteligentny. Jak już nauczył się latac to sytuacja była pdobna jak w twoim przypadku (wracał do domu jak do bołębnika) ale niestety pewnego razu wyleciał i nie wrócił Coś go chyba zjadło

u mnie jest tak ze ciagle trzytma sie okolicznego dachu gdzie sa ze 3 rodziny gołębi i z nimi trzyma wraca tylko na noc i zeby cos zjesc

yelow_man
    Guest

gratuluje

Uprawnienia umieszczania postów