Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Aparat - co o nim myślicie?

Aparat - co o nim myślicie?

Witam!
    Co myślicie o aparacie Canon Eos 500N?
    Pozdrawiam!

Re: Aparat - co o nim myślicie?

Po pierwsze, do czego go zamierzasz używać?

Ogólnie to jest prawie to samo, co eos 3000N tylko w innej obudowie.
    Dużo automatyki, która się do niczego nie przydaje (moim zdaniem w porównaniu z minoltą to ma szczerze skopany autofocus) inna wadą było plastikowe mocowanie obiektywów (w modelu 500 nie wiem czy 500N miał zmienione) fakt, że lekkie, ale jak dla mnie mało trwałe.

I najważniejsze : body nie jest tak ważne przy robieniu zdjęć jak obiektyw, który kosztuje już sporo (tanich raczej nie ma, po co kupować).
    Szczerze mówiąc każda lustrzanka tej klasy zawiera to samo (plus jakieś drobne udziwnienia) i to, którą wybrać zależy od dostępności akcesoriów i gustu kupującego.

To tyle bzdur na dziś.

Kuwert
    Guest

Przy okazji ja zadam moje pytanko:
    Chcę kupic aparat nie za drogi ( w granicach 1200 zł. ). Zastanawiam się nad olkiem c765. Ma ktos ten aparat? A może polecacie coś innego w tej cenie ? Będę wdzięczny również za przykładowe foty

Ja mam złe doświadczenia z olympusami :/ Bynajmniej jeżeli chodzi o makro. Może w nowych modelach coś zmienili, bo chodzi mi o takie sprzed roku.

Ja mam w tej chwili Olympusa C-770 i jest to nowsza wersja C-765. Osobiście jestem zadowolony z tego aparatu, makro wystarczające i mogę go polecić.
    Kuwert z zależności co będziesz fotografował, to C-765 jest łatwy w obsłudze i zdjęcia robi całkiem niezłe, jeśli ustawisz odpowiednio parametry.

Pozdrowiaski

Kuwert
    Guest

Masz może foty swoich zwierzakow zrobione tym aparatem? Bede wdzieczny jesli bys mi 1-2 podeslal
    zygi_1988@interia.pl

Za ta kasę, to ssaj UZ-eta, Finepix S5500

Colpixy mają hardorowe macro.

Uprawnienia umieszczania postów