-
Re: Wiara w terrarium.com.pl
No niestety,nie zgodze sie co do tezy ze gdyby nie Mieszko to czcilibysmy pogańskie indoeuropejskie bóstwa.Przyjęcie chrzescijaństwa było dla Słowian(w szczególnosci dla Polaków) jedyną metodą by przetrwać.Mieszko był najwiekszym polskim władcą bo to zrozumiał.Cała dalsza historia naszego narodu potoczyła sie tylko dlatego że on miał tyle rozumu i siły wewnętrznej by przyjąć chrzescijaństwo.Bez tego swiat zapomniałby o Polanach,Wislanach,Slęzanach .Lędzianach i całej reszcie lechickich szczepów.Tak jak zapomniał o Obodrzycach,Wieletach , Szprewianach,i Prusach.
A republika Federalna Niemiec kończyła by sie na Bugu.
Więc dla mnie Mieszko zrobił to co musiał zrobić-poswiecił wiare przodków ,dla dobra narodu(swojego dobra zresztą też)
I za to go cenię
-
Nie nie brałem w tym udziału wiem ze to grzech, aczkolwiek znam kilku ludzi... i kiedyś sie tym interesowałem, jednak zakończe na tym dyskusje o spirytyzmie gdyz zaluje ze ja wogole zaczalem i nie chce o tym rozmawiac
-
to nie chodzi o to ze niewiadomo co by sie stało to nie uwierzę.Jak zobacze ducha na własne oczy czy zobacze ze przedmioty lewitują,albo łyzki sie gną to uwierze w Boga ,Szatana,nadprzyrodzone siły itp.
Ale nic takiego nie widziałem,moge isc sie przespac w pustym grobowcu,a i tak gwarantuje ze nie zobacze ani anioła,ani potępieńca,ani ducha.
Po prostu każdy wierzy w to co chce wierzyć
-
Spirytyzm najlepiej rozwija sie po rozcieńczeniu ćwiartki spirytusu w ćwiartce wody.
-
-
Hmmm do czego ten twój post
-
-
No mozliwe, ja ogolnie mam dowody, ale zostawie je dla siebie
-
Sluchaj no, nie jestem wielkim katolikiem, moz jestem naiwny, hmmm, nie bede sie z tego tlumaczyl..., jestem bardzo tolerancyjny dla innych, jednak ci co nie wierza wydaje mi sie ze sa nietolerancyjni dla takich ludzi jak ja, napisalem nowy temat, jesli niepasowalo ci cos w tamtym temacie, trzeba bylo go napisac w tamtym temacie, jesli tu nic nie masz do powiedzenia to po co sie odzywasz?? Uwazasz sie za kogos lepszego tak? Bo jestes wazniejszy na forum, heh...
-
Dolaczam sie do tego co napisal Pan Robert.
Uprawnienia umieszczania postów