-
Re: Wiara w terrarium.com.pl
A Szatan jest wierzący ? No pewnie że tak wg Bibli przeciez był jednym z Aniołów więc wierzy w Boga bo go widział hmm :>
Nie trzeba tylko wierzyć ,ale postepowac zgodnie z wiarą, ja wierze w Boga i chodze do kościoła może nieregularnie ale za to mam swoje zasady oparte na wierze katolickiej i jak do tej pory nie miałem większych kłopotów w zyciu.
Nawet jeżeli negowałbym istanienie Boga to przecież i tak dzięki Biblii wielu ludzi podniosło sie z kryminału czy innych rzeczy (to taka moja uwaga)
Może i to jest naiwne, ale w tej naiwności jest dużo dobrego bo ludzie są dobrzy dzięki temu i mają w kimś oparcie , tak samo jak niektórzy w amuletach i symbolach różnych.
A dzisiejszy kościół jest jaki jest i nic nie zrobimy. Mogę powiedzieć tyle że mój katecheta jest za..tym człowiekiem którego warto posłuchac, ksiądz w mojej parafii też nie jest zły , a uważam że jak na nasze czasy jest bardzo dobrym kapłanem.
No i na koniec sąsiad - nijaki Tadeusz R. pseudonim"Ojciec Dyrektor" wogóle minął się z tym co powinien robić . Taka mała historyjka - mojej bratowej wujek ma firme budowlaną , no i miali zrobić remont w jakiejś sali w radyju . Tylko że na czas remontu i przebywania w tej sali mieli ściągac buty "bo niegodzi się włazić w brudnych butach do domu Pana" , wujek powiedział że nie zdejmą butów, a recepcjonistka na to że jest dużo więcej tańszych ekip i tym panom już dziękują.
To dopiero jest tupet...
To są moje osobiste przemyślenia i proszę mnie nie uważac za jakeigoś oszołoma z mlodziezy weszpolskiej. Poprostu jestem wierzący i już. Mam nadzieję że nic tego nie zmieni i dobrze mi z tym. Amen.
Uprawnienia umieszczania postów