Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 143

Wątek: Wiara w terrarium.com.pl

Dark Raptor
    Guest

Re: Wiara w terrarium.com.pl

w google znajdziesz też dowody na to, że Ziemia jest płaska :-)

odkąd w plejstocenie ludzie zyskali samoswiadomosc łudzą sie nadzieją wiary i życia pozagrobowego.W ludzkiej smierci-tak jak w smierci kazdego innego zywego stworzenia nie ma majestatu.Jest tylko odwieczny cykl przemian.Nikt z nas nie wie co jest po "drugiej stronie" i dowiemy sie tego tylko raz,ale nikomu o tym nie powiemy.Kazdego z wierzących opusci jego Bóg w godzinie smierci,skoro opuscił nawet Swojego Syna.Jezus umierając powiedział to jasno.
    Od tysiecy lat dla politycznych i scisle doczesnych celów nosi sie Jego imie na ustach.Zło które ludzie sami sobie wyrządzają i usprawiedliwiają Wiarą w Boga jest tak wielkie ze jesliby jakikolwiek Bóg istniał zniszczyłby ten żałosny swiat juz dawno.
    Kazdy z nas przezyje swoje spotkanie z ZAGADKĄ ,i nikt o tym nie opowie innym.
    Ci co Wierzą boją się smierci i Sądu.Nie wiedzą czy byli dobrzy czy żli.Ja kieruje sie tylko swoimi myślami.Nie boję sie końca życia,tak jak nie bałem sie jego początku.
    Co jest po śmierci kazdy sie przekona sam,i nikt mu w tym nie pomoże.
    To napewno ciekawe i ekscytujące doswiadczenie.
    Ktoś kiedyś powiedział-"Nie wiadomo czy ten świat nie jest piekłem jakiegoś innego świata"
    Zgodze sie z tym całkowicie.Po tym co tutaj przeżyjemy,nic gorszego spotkać nas już nie może.

smithimen skrzypiace schody mnei nei przekonaja. Cóż nie wszyscy musza wierzyć w to co Ty. A niestety tak juz w Polsce jest że jak odstajesz to tak nie możesz i beda Cię na siłę zmieniać. Nie wierze i już. Zaczynając od samego początku nei wierzę w Adama i Ewę,za to wierzę w: małpa a potem człowiek Nie przekonasz mnie. To że znam historyjki z biblii to nei oznacza że musze w nie wierzyć. Ale nie jestem przeciwna chrześciaństwu. Poprostu wole byc wolna i mieć swój własny kodeks według którego postępuję.

"Po tym co tutaj przeżyjemy,nic gorszego spotkać nas już nie może"-DD

Ja tez wierze ze Ziemia jest płaska i znajduje sie na grzbiecie gigantycznego żólwia który pławi sie w wodach rajskiego ogrodu.
    I wierze ze amerykancy nie byli na Księzycu ,tylko nagrali film z wypraw na pustyni w Utah.
    I wierze w Yeti i Wielką stope.
    Wierze tez ze UFO istnieje.
    I że korzonki mogą rosnąć do góry.
    I w milion innych rzeczy tez wierzę.
    Pozatym wierze że nikt nie uniknie płacenia podatków.
    Jak widac silna jest moja wiara.
    "Błogosławieni ubodzy duchem,albowiem Oni na własność posiądą Ziemię"

To nie jest zabawne.
    Naprawde uważam że jesli ktoś przeżyje życie na tym popapranym świecie,to nic go nie zaskoczy.Niezaleznie od tego czy istnieje "życie po życiu" czy tez nie to miejsce w kórym obecnie przebywamy jest najgorszym z możliwych.Niewielu potrafi opuscic ten żałosny swiat zgodnie ze swoją wolą.
    Piszący te słowa też szczerze mówiąc nie ma w sobie tyle samozaparcia i wewnętrznej siły by powiedziec ze ma dość.
    Ale cóż,wszyscy mamy swoje słabosci.

Nie mam zamiaru pisac tu co wierze i wyznaje,bo to moja prywatna sprawa...Nie wiem po czym Smithiman wywnioskowales w tamtym topicu ,ze ktos sie nabija z czyjejs wiary...ja tam nic takiego nie znalalem.Jesli internet jest narzedziem szatana,to pewnie jest nim chyba co druga rzecz wymyslona przez czlowieka...Czy Ty spowiadasz sie ksiedzu z korzystania z netu ??:> Szatan - ogolno przyjety symbol zla...tyle ,ze dobro i zlo kazdy okresla sobie sam i kazdy chyba zyje wedlug wlasnej moralnosci - bynajmniej ja zyje...Mam gdzies koscielne zakazy i nikt mi nie bedzie mowil jak mam zyc,co jesc,czytac czy sluchac.Robie to co uwazam za sluszne i nie robie tego na pokaz itp.Mam mocno wierzaca dziewczyne,ktora Tobie podobnych katolikow (wierze ,ale chodze do kosciola bo musze) uwaza za "wybryk natury".Moje zdanie jest podobne wg mnie nie ma wiary chrzescijanskiej bez kosciola.Inna sprawa jest to co uznane jest za "religie panstwowa".Gdybysmy mieszkali bardziej na wschod to nie bylby to Jehowa tylko Allach i gdyby nasz Mieszko sie nie sfrajerowal to czcilibysmy Swarozyca i Swiatowida :] I jak Robert smieje sie z tych co zyja jakby byl rok 1005 a nie 2005...Kopernika tez chciano spalic na stosie za swoje poglady,dlatego wszelkiej masci tezy koscielne na temat nowinek technicznych lub naukowych przyjmuje z szerokim usmiechem...Zgadazam sie takze z Iskra...do takich dyskusji trzeba wiele dystansu i troszke tolerancji.Zastanawia mnie to ze jak ktos napisze - " Bozia jest be " to wszyscy "wielcy katolicy" czuja sie urazeni...Leze i kwicze gdy czytam o "obrazie uczuc religijnych",ktore moim zdaniem maja na celu zrobienia z igly widly...Niestety wszyscy "welcy katolicy" ,ktorzy czuja sie urazeni zapominaja podstawowego dogmatu swojej wiary - "Szanuj blizniego swego jak siebie samego"...Jesli chodzi o Twoja modlitwe i dzieki ,ktorej masz pajak to musze Cie zmartwic..jesli by bylo tak jak mowisz to kazdy mialby pod domem merca 600 i spal na kasie,a tu niestety zonk.Jesli w to wierzysz i chcesz wierzyc to Twoja sprawa - dla mnie to jest bardzo naiwne...

Smithimen, jeżeli chodzi Ci o wywoływanie duchów, jeśli brałeś w tym udział, to o raju możesz już tylko pomarzyć. Według naszej religii jest to grzech, za który nie ma innej drogi jak droga w dół (czyt. piekiełko). I tu nie ma wyjątków.

Po pierwsze nie chodziło mi o skrzypiące schody, jednak nie będe tłumaczył o co mi chodziło bo troche żałuję to co napisałem.
    Po drugie nie chce cie zmieniać i nie bede probował, po prostu wymieniamy sie racjami, moze ja ci przyznam racje, może ty mi, w koncu to dyskusja.
    Po trzecie jeśli jesteś z nastawieniem, że nie ważne co by sie stało to i tak nie uwierze, to po co ta dyskusja

Nie żebym ja w to wierzył oczywiście

Uprawnienia umieszczania postów