Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: jakiś środek na owady

jakiś środek na owady

witam, ostatnio moją mamę dręczą komary, jestem przeciwny kupieniu jakiegoś środka typu raid, ponieważ boję się o moje gady i świerszcze. Mam do Was pytanie, czy rzeczywiście jest to niebezpieczne, dla większych zwierząt? nie będzie to używane w moim pokoju. Drzwi są szczelne, pokoje są blisko siebie, jednak zazwyczaj są zamknięte (jak będzie ten środek to raczej cały czas drzwi będą zamknięte :P.

Dark Raptor
    Guest

Re: jakiś środek na owady

Wszelkie "dezodoranty" mogą oznaczać koniec dla hodowli. Zwłaszcza w słabo przewietrzanym pokoju. W tym wypadku rzeczywiście Twój pokój może być dobrze zabezpieczony. Pamiętaj jednak o przewietrzeniu tego, w którym użyto chemii.
    Środki w postaci takich palonych "spiralek" chyba nie szkodzą owadom (miałem okazję przetestować), te raczej działają odstraszająco.
    Jednak proponowałbym zrobić prostą moskitierrę na okno, by uniknąć nieproszonych gości. Jeśli możesz uniknąć chemii, zrób to.

niestety, wątpię aby moja mam sie na to zgodziła, chodzi tu o wygląd :/ w moim pokoju cały czas jest otwarte okno, to znaczy - balkon więc chyba lepiej wietrzy sie cały czas. a coś co sie daje do kontaktu? bo te spiralki hmmm, kiedys jak nie miałem hodowli, to to nie działało:/

raid w plynie do kontaktu podlanczany dziala idealnie ale zabija wszystko lacznie z pająkami , dlatego ja nie używam

Uprawnienia umieszczania postów