-
Re: aborcja :(
podobno te z pępowiny są mniej uniwersalne dorosły człowiek tez posiada troche tych maciezystych komórek jednak i te i te pępowinowe nie są w stanie zastąpic kazdej komórki a embrionalne podobno tak. oczywiscie moge sie mylic bo pisze tylko to co wyczytałem
-
To apropo krwi pępowinowej:
http://www.progenis.pl/index.php/km-kp.html
A to stanowisko "kościelne" co do komórek macierzystych:
http://nowezycie.archidiecezja.wroc....042004/09.html
Obcy, a gdzie wyczytałes?
-
-
Z tego co mi wiadomo, kom. macierzyste to kom. macierzyste :>
-
w jakiejs gazecie pisało chyba w nationale
-
to pewnie tą kobietę "zniszczyły" długo używane tabletki antykoncepcyjne, tak mi się wydaje. Według mnie martwy człowiek też jest człowiekiem, tyle ze jego już nie da się skrzywdzić, a płód jest "człowiekiem" żywym, więc nie zmieniajmy tematu. Zamieściłem to tutaj, bo niektóre wypowiedzi na forum onetu zezłościły mnie trochę i chciał bym wiedzieć co o tym sądzicie.
-
Co do antykoncepcji... hmmmm... trochę wam brakuje latek, by już poznać plusy i minusy z autopsji. A przeważnie i tak są one demonizowane jako "narzędzie Szatana" lub "wymysł żydomasonów mający na celu zmniaejszenie populacji Polski i wzięcie nas w niewolę"
Z punktu widzenia biologii to kobieta ma "przerąbane". My jesteśmy tylko "pasożytami"
-
>>Z punktu widzenia biologii to kobieta ma "przerąbane". My jesteśmy
>>tylko "pasożytami"
Z punktu widzenia biologii orgazm nam (kobietom) nie jest do niczego potrzebny. A jednak go miewamy. Czyli jakoś nam natura ciężka dole wynagradza
Tak więc z tym "przerąbaniem" to bym polemizowała.
-
Mówiłem o kosztach w "wytworzenie" potomstwa. Akurat tu rozłożone są wyjątkowo niesymetrycznie.
Ale przyjemność warto znajdywać we wszystkim. Nawet ślimaki i owady miewają to uczucie. Serio.
-
O prosze! Nie wiedziałam. Wydawało mi się, że z orgazmem u samic jest tak, że pojawia się tylko u ludzkich pań. Co prawda jakieś informacje pojawiły się ostatnimi czasy, że i niektórym samicom małp naczelnych dane jest zakosztować przyjemności zbliżenia, ale żeby ślimak?
Uprawnienia umieszczania postów