-
Allegro - jest szansa że odzyskam pieniądze?
Kumpel dał mi kasę żebym kupił mu koszulkę na allegro. No to kupiłem. Koszulka jest zapłacona a kontakt ze sprzedawcą się urwał. 2 tygodnie temu.
Niby ma takie "fazy" że przysyła towar po miesiącu (Widać po komentarzach), ale w ciągu ostatnich 2 tygodni doszło mu 20 negatywów z powodu nie wysłania towaru.
Co zrobić żeby odzyskać pieniądze?
-
Re: Allegro - jest szansa że odzyskam pieniądze?
moim zdaniem nic nie zrobisz ;/ jak ci nie przysle to kasy nie odzyskasz
-
A jest ktoś z sosnowca kto by faceta ustawił, ewentualnie miał ochotę nakopać komuś do d*py?
-
Z tego co wiem, allero wypłaca odszkodowania za towar od 50 do 300 zł. Przynajmniej tak kiedyś przeczytałem w regulaminie.
No chyba, że płaciłeś mniej za koszulke, wtedy jest lipa.
xav
-
napisz kolesiowi @ ze jak nie odesle ci kasy albo towaru to zglosisz sprawe na policje!! jak mialem podobny problem, koles sie nie odzywał, zero kontaktu, a jak napisałem ze zglosze sprawe na policje to on sie odrazu zaczol sciemniac ze mial wypadek, towar ktory kupilem sprzedal komus innemu, i odesłał kase!!
-
Na maile nie odpowiada ale niebieskimi mu pogrożę.
Koszulka kosztowała 89 zł.
-
Problem w tym że jemu już parę osób to na policję zgłosiło... więc teraz następna osoba mu pewnie wisi.
-
Przy zakupie powyżej 50 zł możesz zgłosić oszustwo do Allegro a oni podają to policji, która (mam nadzieje) zrobi swoje.
-
Dokladnie... allegro jest "profesjonalna firma" i mozesz zglosic ta sprawe do allegro (osobiscie nawet nei wiedzialbym jak sie za to zabrac - gdzie to sie zglasza) a allegro zrobi swoje. Aukcja byla ty wygrales jest dowod wplaty (chyba) wiec zaden problem... Obawiam sie tylko ze to moze troche potrwac:/.
-
Wlasnie wszytsko jest napisane**uk bedziesz musial sie przejsc dla zasady bo watpie zeby cokolwiek zrobili, na drugi raz kupuj za pobraniem. Straszenie go su**mi jest tak skuteczne jakbys go psotarszyl duchami ze strychu.
Uprawnienia umieszczania postów