-
-
Re: Pomóżcie mi z decyzją
Skoro matka tak powiedziała to nie masz na co czekać tylko kupować!
-
skoro mówi ze decyzja nalezy do ciebie to przyjdź z pająkiem... przeciez cie niewyrzuci :-) a jak co to jej powiesz ze mówiła "decyzja nalezy do ciebie"...
-
Re: Ja wole ...
Mieć pewność że nie będe miał dymu i powie w końcu to TAK. Bo ten swój tekst mówi tak jak by dawała odpowiedź NIE
-
Nie bądź taką ciotą! Co ty boisz się, że stara dym zrobi? Jeśli już to można bać się starego.
-
heh u mnie to bylo tak ze ojciec mowil NIE matka mowila NIE a ja powiedzialem to jakie mam miec hobby mam jezdzic na ustawki i sie bic ? czy jakie psa nie moge, jaszczurki nie moge ... i powiedzieli ze malego moge sobie kupic ... :-P i kupilem kedziora ...teraz juz pykus pytac sie nie musze
-
Jezeli Ci tak zalezy na zgodzie, to przez pare dni pokaz ze sie interesujesz, ze czytasz o ptasznikach, podaj pare ciekawych faktow z nimi zwiazanych - tylko nic typu "jak wyczesze wloski do oka, to mozna stracic wzrok"
-
widze że wiekszosc sie kieruje ze jesli nie wyrzucą z domu to leciec do sklepu i kupowac!:P
Kup jakiegos ladnego ptasznika i przekonaj mame ze to nie jest taka straszna bestja...najgorzej jest zawsze zanim kupisz,potem szybko sie twoi starsi przyzwyczaja.
-
a z resztą kedziorek L2 to prawie to samo co pajączek łażący po ścianie. jak przyniesiesz do domu to pokaz jaki on jest bezbronny, jeśli za t chcesz wiekszego pająka to weź jakiegoś ładnego np. może chromkę. Rodzice musza mieć świadomość że to nie jest zabójca ale zwykły pająk. Mojego pierwszego pająka przyniosłam od tak i nawet rodzice nei wiedzieli, a potem pochwaliłam sie "ze tak fajnie chodzi i że ma włoski na nogach" .nawet moja mama która miala opory wogóle z patrzeniem na pająki przychodzi czasem d pokoju i zaglada do terra.raz udało mi się przekonać by wzięła kedziora(dość wyrośniętego) na dłoń i od tamtego czasu wszystkich przekonuje(gości )że to sa duże ale łagodne bestie.
-
sytuacja jest klasyczna, najpierw kategorycznie nie, potem nie, następnie raczej nie; może tak; i wszystko zakończy się tym, że będziesz mieć cały pokój zawalony "robalami"
Uprawnienia umieszczania postów