-
-
Re: ....:::CZASZKI:::....
Az tyle kosztuje jedna czaszka? Orientuje sie ktos jak wyglada zakup takich czaszek przez jakas uczelnie?
-
TomekG: Hehehe ile czaszka miala by kosztowac? 8-12 tys. zl?! Na AM we Wroclawiu, gdzie mam przyjemnosc studiowac, czaszke ( z zuchwa) mozna dostac juz od 250zl.Uczelnia nie kupuje prawdziwych czaszek,gdyz sa bardzo kruche i dlugo nie posluza armii studentow, "zafascynowanych" anatomia.Zakupione czaszki jaki i cale szkielety sa wykonane z tworzywa stucznego z zaznaczonymi juz elemantami budowy.Te sa bardzo wytrzymale i nieraz mozna sie pokusic o maly meczyk pilki noznej na boisku prosektorium :P Cena ich jest odpowienio wieksza (czaszka conajmniej 600-700zl ; szkielet hm..nie wiem ale w tys. zl.) Ceny wysokie, bo producent niemiecki.Przyszlych studentow leku i stomy moge jednak pocieszyc ze zakup czaszki nie jest konieczny by zaliczyc anatomie na 1 roku.
Pozdrawiam
TomekG
www.ptaszniki.of.pl
-
Wiesz,nawet najlepsza replika nie zastapi orginału A ceny znam z AM Warszawskiej
-
Mysle, ze ladna Ci ktos scieme wcisnal z ta cena za czaszke.No chyba, ze to czaszka rzadkiego dinozaura albo faraona "Hejhopsa" :P Lepiej nie pisac takich cen na forum,bo pozniej znowu uslyszymy o zbeszczeszczeniu grobow.
Pozdrawiam
TomekG
www.ptaszniki.of.pl
-
Ktoś wykopie i wystawi na forum
-
Ja mam w chacie pełno czaszek, wywieszam je na ścianach, nieraz nosze dwie albo trzy przywiązane do pasa, ale ludzkie już mi sie nudzą powoli, jutro lecimy z kumplami na LV-426 to może przywiozę trochę czaszek od robali, bo ostatnią babcia zbiła jak polerowała swoje trofea (a musze przyznac ze troche ich ma!)
-
Re: to jestem ten od czaszek
nioe zdabedziesz tego nigdzie legalnie !!! a czy ja jestem ta osoba ktorej szukales?
-
Re: to jestem ten od czaszek
Tak
-
Mam takie głupie pytanie (z ciekawosci ofkoz) - czy jakby od umierającego człowieka wziąć zaświadczenie że po jego śmierci możemy wziąć jego głowę i hmm spreparować to to będzie legalne, prawda? :]
Uprawnienia umieszczania postów