Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Londyn - zamachy

Re: Londyn - zamachy

Rickson napisał(a):

> Na dobrą sprawę to powinno się wielu delikwentów inwigilować
    > alenie można ot tak sobie bo ktoś jest dresem-musi zaistnieć
    > uzasadnione niebezpieczeństwo.

niebezpieczeństwo jest dość realne. jeżeli dla ciebie pijany koleś z siekierom jest nierealny. to niewiem co jest.

pozatym muwisz, że za malo ludzi macie. ilu jest bezrobotnych co by się na takom prace żuciło. rok szkolenia i są lepsi od ciebie

Rickson napisał(a):
    > ponarzekać-to takie polskie...

A co ty polakiem nie jesteś.

ps. pisze z błędami bo jestem dyzlektykiem. i pisząc na szybko popelniam bledy. pozatym widziałem gorsze błędy od moich.

Odpowiadam pod 1sza wiadomoscia :
    Zamach to straszna tragedia i w zwiazku z nim trzeba odpowiedziec na dwa pytania:
    - kto to zrobil?
    - po co?

Jesli zalozymy, ze winni sa fanatycy muzulmanscy ( na co wszystko wskazuje), wowczas trzeba odpowiedziec po co to zrobili.
    Otoz po co?
    - zastraszenie spoleczenstw Zachodu ( perfekcyjnie sie udalo w Hiszpanii ), by w efekcie te wycofaly sie z polityki na Bliskim Wschodzie (
    - poglebienie konfliktu Zachod-Islam

No i teraz trzeba uwazac, by nie spelniac celow terrorystow, bo to prosta droga do nastepnych zamachow.
    Kazda wypowiedz o "wyrzucaniu Arabow z Europy" idealnie wpisuje sie w cel nr 2 terrorystow - poglebienie konfliktu. Przeciez gdyby nie ten konflikt nie byloby samobojcow wysadzajacych sie w autobusach. Konflikt to paliwo dla terroryzmu.
    Kazda wypowiedz nawolujaca do wycofania sie z Iraku, zaprzestania "wtracania sie" i t.d. to samobojczy gol strzelany swojemu krajowi, skazanie tysiecy ludzi w Iraku na pewna smierc oraz zepchniecie tego kraju w sredniowieczna dyktature.

Polityka miedzynarodowa to dziedzina bardziej skomplikowana niz kardiochirurgia. Czy gdybyscie potrzebowali operacji na otwartym sercu chcielibyscie, zeby kroil was chirurg, ktory na sale operacyjna wchodzi " z kopa" i od progu wrzeszczy "Dalij skalpel, bedziem rznac!!!!"?

Louis Cypherr
    Guest

Szczerze powiedziawszy, gdy mam do wyboru być martwym altruistą lub żywym egoistą, to wybieram tą drugą opcję. Z dwojga złego wolę, żeby jatki odbywały się w Iraku, a nie na naszym podwórku i dlatego uważam, że nasza obecność w tamtym miejscu jest całkowicie nieuzasadniona.

Bardzo ładnie przedstawiłeś busza jako chirurga sadystę.

lizard13 -jeżeli uważasz,że jest wielu lepszych ode mnie to przeginasz-nie znasz mnie,nie znasz moich wiadomości,mojego poziomu wykształcenia czy wyszkolenia a dajesz takie komentarze-a to,że na taką pracę by się rzuciło dużo bezrobotnych-no coz,mogę powiedzieć,że 99% z tych,którzy by chcieli odpada z racji braku wyjształcenia i wiadomości...Co do szkoleniao roku to zwykłym krawężnikiem się jest a nie specjalistą Sorki ale nie masz pojęcia o czym mówisz-rozumiem to bo masz dopiero 15 lat a ja jakieś 12 lat więcej
    Samael-przystąpienie do koalicji antyterrorystycznej nie miało na celu zarabianie pieniędzy tylko zwiekszenie bezpieczenstwa-co prawda pewnie wielu siedzi w wiezieniach ale tez zbyt wielu dziala dalej-potrzeba wiekszej wspolpracy wywiadow i powinno sie uniknac takich atakow jak dzisiejszy

Dark Raptor
    Guest

Heh... wiedziałem, że z topicu zrobi się kłótnia z różnymi teoriami spiskowymi itp. ale proszę nie bijcie się... trzymajcie poziom dyskusji. Nikt nikogo nie będzie atakował.

Co do powodów wyboru momentu ataku... może być wiele (szczyt G8, ogłoszenie wyniku lokalizacji olimpiady, proces przywódcy lokalnych ekstremistów). Pokazuje to jednak fakt, że w każdym momencie można się spodziewać ataku... a możemy tylko przeciwdziałać szerokim skutkom i częściowo chronić się przed atakami. Faktem jest, że na celowniku już jesteśmy...

Dość ciekawie przedstawił to Pilipiuk w swoim opowiadaniu "Atomowa ruletka" (zbiór "2586 kroków"). Nigdy nie wiesz z kim rozmawiasz ;-)

Rickson napisał(a):

>a to,że na taką pracę by się rzuciło dużo
    > bezrobotnych-no coz,mogę powiedzieć,że 99% z tych,którzy by
    > chcieli odpada z racji braku wyjształcenia i wiadomości...

No bo kasa zamiast w krztałcenie ludzi, idzie na inwigilacje (niewiem czy dobże napisałem to słowo:P ) palestyńczyków, arabuw itp.

>Sorki ale nie masz pojęcia o czym mówisz-rozumiem
    > to bo masz dopiero 15 lat a ja jakieś 12 lat więcej

27 to też nie tak duzo. pozatym nie oceniaj ludzi po wieku. znam ludzi ktuzy mając 15 lat rozumiejom równie duzo jak ty.

ps. sorka Rickson jeżeli cię urazilem stwierdzeniem iz po roku mozna być leprzym niż ty. ale troche samokrytyki. niektuzy się naprawde szybko uczom. no chyba że wasze szkolenie czy jak to się tam nazywa jest rozlozone na kilka lat. no to wtedy masz racje i bardzo cię przepraszam.

ps2. kończe te klutnie Rickson. (choć ja sie nie klucilem ja dyskutowałem. jezeli byly w moich wypowiedziach oznaki klutni to sorka)

ps3. sorka tez za blędy

Dark Raptor napisał(a):

Faktem jest, że na celowniku już jesteśmy...
    >

Nic na to nie poradzimy

Rickson napisał(a):

> Samael-przystąpienie do koalicji antyterrorystycznej nie miało
    > na celu zarabianie pieniędzy tylko zwiekszenie
    > bezpieczenstwa

Taaaa a USA pojechala tam szerzyc demokracje...jasne A o czyje bezpieczenstwo chodzi ?? Nas Polakow ?? Nie wydaje mi sie :] Nie wydaje mi sie zebysmy byli nekani przez ataki terrorystyczne ,ale przez ta Koalicje Antyterrorystyczna byc mozemy !!! Wiesz nazwa ladna,bo przeciez nikt nie bedzie nazywal rzeczy po imienu...Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$$$.Wsadzilismy nochal nie tam gdzie trzeba i tyle - szkoda ,ze nasi politycy dopiero teraz,gdy istnieje realna grozba zagrozenia sie zreflektowali i chca wycofac nasze wojska,a moim zdaniem nie powinne one jechac tam w ogole.Szkoda,ze nie ustosunkowales sie bardziej do moich postow tylko dales zdawkowe odpowiedzi i dlatego nie widze sensu dalej ciagnac tej dyskusji.EOT

Samael-a niby co mam robić,skoro Ty masz wyrobione na ten temat zdanie-moje przekonywanie nic nie zmieni...
    Darkraptor- ten temat zjechal na politykę i niestety zazwyczaj dyskusje na ten temat są zażarte-tak też było i tym razem.Ta cała tragedia uswiadamia mi,że nikt nie może się czuć bezpieczny-czy jego wojska stacjonują w Iraku czy też nie-nie ma to większego znaczenia-państwo nieprzygotowane na atak samo na siebie go sprowadza-my powinniśmy jako kraj bardziej przyglądać się odwiedzającym nasz kraj cudzoziemcom a ci ktorzy u nas mieszkają na stałe wymagają nadzoru.

baryla
    Guest

Wedlug mnie bratajac sie z Bushem kupilismy bombe zegarowa ktora tyka i tylko niewiadomo kiedy wybuchnie. Bush atakujac Irak chcial polozyc od poczatku swoje brudne lapy na ropie nafotowej a nam daje jakies ochlapy ... Polska pomogla mu zdobyc ta rope naftowa i co z tego ma ... wedlug mnie gowno ... niby misja stabilizacyjna ale taka wlasnie misja przydalaby sie na blokowiskach w Polsce gdzie po 22 strach wyjsc z bloku ... a ta dyskusja przemienia sie juz troche w nienawisc do Irakijczykow na tle rasowym a tak nie moze byc poniewaz w takim wypadku powinnismy nienawidzic i izolowac od siebie Niemcow, Rosjanow itp.

Uprawnienia umieszczania postów