-
Konfiguracja BitComet'a
Kto mi pomoże w poprawnej konfiguracji programu BitComet 0.59 PL :P? Bo ściągam pliki i transfer mi skacze pomiędzy 1-20 kb a chciałbym zeby transfer był w miare stały Z góry wielkie DZIĘKI
-
Re: Konfiguracja BitComet'a
nieznam sie na torrencie ale ja korzystam z Azureusa i też mi transfer strasznie skacze tylko w troche wyższych sferach tak 10-50
-
To normalne. Nic nie trzeba konfigurowac. Wszystko zalezy od ilosci seddow. Po jakims czasie wszystko sie stabilizuje i jest gites
-
a teraz z serii lajkowe pytanie:
seedowanie to udostępnianie?
-
tak
a peer to ten co sciaga i udostepnia
leecher to ten który sciaga i nie udostepnia
-
OlekL, jakie masz lacze? moze to jakis lan? i porty zablokowane? (nieprzekierowane)
-
Ta, zwykła osiedlowa sieć prędkośc wczoraj mierzyłem jakąś stronką wyszło 144 kbps wczoraj wieczorkiem dodałem 3-gigabajtowy plik byłu dużo peerów i seedów i idzie z prędkością 15-40 A porty to możliwe bo mam czasami wielkie pingi [999] w internetowych FPS
-
tak sadzilem ze to jakas siec, najlepiej idz do admina tej sieci i zapytaj sie o przekierowania portow, mozliwe ze poprostu nie masz przekierowanych, albo masz jakies ale nie te ktore akurat masz ustawione w BitComecie, nie wykluczone ze wieczorem miales wysokie transfery bo moze automatycznie sa przekierowane w poznych godzinach, jezeli kazdy by mial odblokowane to siec by wam zamulala - oczywiscie nie wiem jaka to siec, jakie lacze(lacza) i ile macie tam osob...
ps. jezeli chodzi o pingi w grach to porty nie maja z tym nic wspolnego - pewnie wysoki bo albo serwer zapchany/slaby badz duzo osob z sieci cos sciagalo
to tylko z mojej teori, jak wspomnialem idz do admine i sie zapytaj, tylko grzecznie gadaj i powiedz ze nie bedziesz caly czas sciagal - moze sie zgodzi a moze nie znajac ten gatunek to roznie moze byc :P :P
u mnie w sieci w bloku czy w pracy odblokowane mam tylko ja, a sciagam jak naprawde cos potrzebuje, czasami dac ludzia troszke swobody do sciagaja ile w lezie, nie mysla zupelnie nic o innych
powodzenia
-
Teraz [12:30] Mam transfer łączny 35 kbps na BitComecie to nie jest tragicznie, a u admina byłem już ło ho ho tyle razy że głowa mała zawsze po wizycie u niego mam dobre pingi przez miesiąc
Uprawnienia umieszczania postów