-
Re: znalazlem dzis jaszczurke
Błękit metylenowy bez dodatków jest w ofercie firmy "ZOOLEK" i powinien być w każdym sklepie akwarystycznym. Kiedyś był to podstawowy środek do dezynfekcji więc nie sądzę, aby w jakimkolwiek sklepie go nie znano. Gotowe preparaty to mieszanka kilku środków więc raczej się nie nadadzą - szukaj polskich preparatów.
-
czy traszki linieją?????? schodzi jej skóra z całego ciałka.
-
Oczywiście, że linieją, inaczej by nie urosły . Zwykle też wcinają wylinkę, nic nie powinno się zmarnować. Jak tam z jedzeniem ochotek ?
-
narazie ochotek nie jemy, pani doktor powiedziala ze dopiero tydzien po operacji, wiec jeszcze zostalo 2 dni. dzisiaj z rana krokodyl byl dosyc ruchliwy, ale ostatnio nie chce siedziec wcale w wodzie i robi sie coraz badziej suchy. to przez linienie?
-
Nie, to nie ma związku z linieniem. Może ta woda z chemikaliami mu nie odpowiada. Woda w ogóle powinna być odstana, taka prosto z kranu nawet u ludzi wywołuje różne reakcje a co dopiero na delikatnej skórze płaza.
-
woda którą ma na codzień jest tylko z nadmanganianem. kąpiele w lekarstwie to tylko godzina dziennie. ale ok sprobuje dać jej zwykłej wody. kranową wodę mam z własnej studni a nie miejską. co prawda jest dosyć twarda ale to nie ten chlor co w warszawie
-
Napisz jak się czuje Twój potworek. Myśle że wszycy są ciekawi.
-
ostatnio nic sie specjalnie nie dzialo. zrzucila starą skorke i teraz wlasciwie od 2 dni moczy sie w wodzie. skorka wyglada teraz bardzo ladnie, swieci sie i jakos tak swiezo wyglada. 2 dni temu minąl tydzien od operacji , wiec w/g tego co powiedziala pani dr Aleksandra najwiekszy strach mamy za sobą i traszka powinna przeżyc. problem tylko w tym ze nie chce jesc. dalem jej dzis ochotke 1 raz po operacji i nie zwracala na nia uwagi wcale. rusza sie coprawda coraz szybciej i żwawiej. raz jak mi smignela stylem traszkowym przez miske z leczniczą kąpielą to myslalem ze z niej wyskoczy jest juz 2 tygodnie i 3 dni od znalezienia i nie wiem jak dlugo jeszcze pociagnie bez jedzenia
-
PROPORCJA ICHTIOSANU KTÓRĄ PODAWALEM GDZIES W POSTACH JEST 10 RAZY ZA MOCNA!!!!!! STOSUJCIE SIE DO ZALECEN Z OPAKOWANIA!!!
-
nie wiem co z nią zrobic. zostawic tak jak jest i czekac? moze moge dac jej cos innego do jedzenia niz ochotke? macie jakies pomysly? a wogole to jak jej dawac tą ochotke bo moze cos zle robie? nalewam troche wody do miski , wkładam do niej traszke i wpuszczam troche larw tak że leżą na dnie. a moze nie nalewac wody?
Uprawnienia umieszczania postów