Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Do luz_jacka w sprawie World Wind

Do luz_jacka w sprawie World Wind

Zainstalowałem program i mi działa, tylko jak ja mam przyblizać jakieś miejscja. Szukam, naciskam na rózne rzeczy a tu nic. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś mi pomógł.

luz_jacek
    Guest

Re: Do luz_jacka w sprawie World Wind

HE. Musisz po prostu rolką przy myszce ryszyć.
    Jak nie masz rolki to masz problem

Na szczęście mam dzięki wielkie, nie wiedziałem ze to takie proste

kurde, coś wolno się ta rozdzielczość poprawia, jeszcze jedno pytanie- trzeba mieć włączony internet aby World Wind działał poprawnie?

Trzeba byc podlaczonym.
    A co zrobic zeby wyspy itp. byly trojwymiarowe?

no to jestem podłączony, ale ta rozdzielczosć się nie poprawia. Np. gdy najechałem na Nowy Jork to wyskoczyło mi całe miasto, ale gdy najechałem jeszcze blizej, nic nie idzie zobaczyć, kazda rzecz rozmazana :/

PULSAR aby widzieć w trójwymiarze trzeba nacisnąć prawy przycisk myszy i poruczaś myszą- ZARĄBISTA RZECZ, tylko co to da skoro rozdzielczość taka, ze nic nie widać :/ PULSAR a jak u ciebie z rozdzielczością?

luz_jacek
    Guest

Nowy York jest akurat super dopracowany!
    Tam macie różne filtry, nalerzy z nich kożystać.
    A co do tego że się nie wyostrza to jest jeszcze jeden warunek- trzeba mieć szybkiego neta niestety.

luz_jacek
    Guest

Na nowym Yorku najlepiej działa funkcja USGS Digital Ortho. Czarnobiale ale bardzo dokladne, jak przeslalem znajomej z nowego yorku fragment jej dzielnicy to bez problemu wskazała mi swój blok
    Oprócz tego są jeszcze zaznaczone np. szkoly, szpitale.
    Nie wiem czy wszyscy zdążyli sobie zobaczyć że jeśli klikniemy sobie na flagę państwa to otwiera nam się strona z ciekawymi informacjami

ja mam dość szybkiego neta- 640 Kb/s, no, ale może masz rację z tymi funkcjami, pokombinuje trochę, a tak przy okazji oglądałem sobie nasze polskie Tatry i znalazłem Morskie Oko, Czarny Staw, Mięguszowieckie Ssczyty i Rysy, Oglądałem tez Kilimandzaro, tylko miasta nie chcą być trójwymiarowe i są całe rozmazane, ale jak wcześniej mówiełm pokombinuje trochę z tymi funkcjami

Uprawnienia umieszczania postów