-
Spam
Kilka dni temu pojawił mi się spam na kompie. Jak włączam przeglądarke to za każdą otwartą strona włącza mi sie takie małe okienko z "nowe emotikony do emaila" i mnie to juz wkurza !! Jak sie tego diabelstwa pozbyć?
-
Re: Spam
Najpierw sprawdz w panelu sterowania czy nie dodaly Ci sie do listy jakies dupne programy. Potem usun folder temp. Jezeli to nie pomoze to "format c:"
-
Spróbuj Ad-Awere'm , na www.pobieralnia.pl jest sporo programów do niszczenia spamu . Nie chcę krakać ale u mojego kolegi trzeba było dysk formatować :P
-
włącz antyspam na stronie twojej poczty lub korzystaj z EUDORY ja ją mma i mi przychodzi moze 1% spamu z tego co dostawałem kiedyś.
-
Nie formatuj dysku, tylko zmień przeglądarkę na inną niż Internet Explorer.
Na moim Firefoksie żadne nowe okienko się nie wyświetla. A jak chce wyskoczyć popup, to przeglądarka się pyta, czy otworzyć tego popupa.
-
hmmm ciekawe na jakie stronki właziłeś ze ci sie nawaliło tego do kompa
-
-
Ad-aware i Spybot - Search & Destroy
Formatowanie dysku jest ostatecznością i lekarstwem doradzanym najczęściej przez kogoś, kto umie tylko włączyć i wyłączyć komputer i ma baardzo dużo wolnego czasu.
Przede wszystkim jednak pilnuj, zeby takiego syfu nie łapać. Spamu się nie otwiera, tylko kasuje.
-
No i zamiast IE oraz Outlook'a: Firefox/Thunderbird na dokładkę.
-
Przede wszystkim rozsądek, Darku.
Ja używam do poczty tylko OE, bo jest mi z nim po prostu wygodnie i nie mam żadnych problemów z wirusami, trojanami, szpiegami itp. To co się nadaje do czytania to czytam, a to co jest śmieciem ląduje w koszu bez otwierania.
Uprawnienia umieszczania postów