-
Jak pozbyć się mrówek ??
Tak jak w temacie. Są małe i czarne i wchodzą mi do domu przez balkon. Nie mam pojęcia jak sie ich pozbyć. Może Wy znacie jakieś domowe sposoby aby je odstraszyć!!!
-
Re: Jak pozbyć się mrówek ??
kup sol zwyklom i posyp po ich gniezdzie tam skad wychodzą mozesz tez rozpuscic z woda i polac tam ostatecznie kup muchozola i zniknom pozdro
-
z chemia to radze uwazac bo iwdze ze masz pajaczki a one moga tego nie przezyc, i uwazaj zeby Ci mrowki nie zalatwily pajaczkow bo to bylo juz na forum poruszane
-
Miałam kiedyś podobny problem. Mrówki weszły na 5 piętro!!. Okazało się że szukają jedzenia. Prosta rada porządnie sprzątnij i nie daj im innego jedzenia ani np. stojącej wody i już nie przyjdą.
-
Miałam kiedyś podobny problem. Mrówki weszły na 5 piętro!!. Okazało się że szukają jedzenia. Prosta rada porządnie sprzątnij i nie daj im innego jedzenia ani np. stojącej wody i już nie przyjdą.
-
Są preparaty na mrówki.
Nie pamietam nazwy, ale w OBI chyba powinni wiedzieć. To były takie jakby kuleczki. Rozsypywał się ja na trasie wędrówania mrówek. One to brały i zanosiły do gniazda, tam je szlag trafiał, bo to trujące dla nich było.
-
Kałasznikovem!!!! HAHAH!!!!
A tak na serio to raczej nie używaj chemikaliów bo to raz może zaszkodzić Twoim zwierzakom, a dwa lepiej na prawdę uważać z tym.
Proponuję albo solą tak napisał mój poprzednik, albo możesz jakiś lekki kwas kupić w chemicznym
-
ja polecam to o czym mówi reed!! posypujesz takimi kuleczkami i niosą to do gniazda i znikają z tamtąd )
-
Mam co jakiś czas ten sam problem. Zastosuj jakieś płytki, np. z globala. Pająkom nie zaszkodzą (sprawdzone), a mrówki się wyniosą.
Uprawnienia umieszczania postów