-
-
Re: Ktoś nurkuje?
Przepraszam nie miało być 30 000 ale 40 000 albo i więcej ale nie pamietam dokłądnie :|
-
Ja jestem czynnym płetwonurkiem..... Jakieś konkretne pytania.... Ma mail.
-
Sigsauer nurkujesz w suchym skafandrze czy w piance??
Pytam z czystej ciekawości
-
Kurdeeee jakie ceny. Wole już Kejtować na desce. Za tyle pieniądzy mogę jeździć z latawcem na wodzie, lądzie i śniegu ! Brrrr Nigdy w życiu nie wezme się za nurkowanie.
-
Ale jakie są doznanai z tego. Osttanio oglądałem filmik jaki nakręcili nurkowie w egipcie jak nurkowali. Nie ma piękny sport ale kase trzeba. Ale można mniej wydać jak nei chcesz zdobuywać uprawnień na różne mieszanki powietrza, suche skafandry i nie skłądasz ekstra sprzętu No ale jak człowiek poczuje bakcyla to chce mieć jak najlepszy sprzęt
-
Dambala pływałem i w tym i w tym..... swojego suchego nie mam bo mnie na niego nie stać.... ale ma skąd bezpłatnie pozyczać, także problem mam z głowy. zależy też w jakiej federacji chce się pływać.... Ja robiłem stopnie w CMAS'ie
-
Z fajką już nurkuję ale to nie to samo co normalnie. Zresztą zależy gdzie, bo np. nad morzem śródziemnym nie musisz głęboko schodzić żeby ciekawe rzeczy zobaczyć, a u nas płytko nic nie ma.
-
Witam serdecznie !!!
Czytajac te wszystkie wypowiedzie postanowilem dolaczyc swoja rowniez.
Jasne ze mozna kupic za 1000zl sprzet i sejsc na dno jeziora na 10m, mozna tez zejsc na dno jeziora na 10m bez sprzetu na bezdechu !!!
Powiem tak za 1000zl to kupisz co najwyzej stary ruski sprzet tzw podwodniaka.
A zeby kupic pozadny sprzet to minimum 10000zł !!!
Ja mam swój za przeszlo 30000zł ale jest to sprzet z najwyzszej polki i przedewszystkim przystosowany do naszych zimnych wód.
Musisz wiedziec takie podstawowe rzeczy jak to, ze woda nie toleruje tandety to po pierwsze, po drugie od sprzetu zalezy twoje zycie a na tym sie nie oszczędza, a po trzecie sprzet kupujesz praktycznie na cale zycie bo jak bedziesz o niego dbal i serwisowal to na tyle ci wystarczy.
Jezeli chcesz pogadac wiecej na temat sprzetu i kursow to daj znac znam instruktorow w okolicy legnicy skad pochodzisz no chyba ze chcesz sie pofatygowac na kurs do Świdnicy to serdecznie zapraszam.
pozdrawiam garo
-
Garo święta racia tutaj nie ma miejsca na oszczędości.
Sigsauer to super sie masz tylko pozazdrościc takich możliwości. Ja poznałem ludzi z opolskiej szkółki nurkowania NAUI (nie pamiętam dokałdnie nazwy :|:| )
Uprawnienia umieszczania postów