-
Ktoś nurkuje?
No właśnie... od czego zacząć. Co jest mi potrzebne, co powinienem kupić? Gdzie można zrobić w miarę tanio przyzwoity kurs?
-
Re: Ktoś nurkuje?
PIerw musisz zrobić kurs:] A później możesz myśleć o składaniu sprzętu. Złożenie taniego i w miare dobrego sprzętu do nurkowania to granica 10 000 zł :] Wszystkie wydatki eni liczy sie w złotówkach tylko w setkach. Jest to droga zabawa. Wszystko kosztuje kurs jeszcze bardziej.
Jak masz jakieś pytania to odezwij sie na gg to podam Tobie konkretne namiary do kogoś z kim możesz o tym porozmawiać.
-
-
Chyba Ci sie pomyliło o jedno zero
Od kogo innego słyszałem że od 1000 można zaczynać.
I nie interesuje mnie jakiś nie wiadomo jaki sprzęt, tylko żeby np. na te 10 m na dno jeziora można było zejść.
-
za 1000 zl na stowe niz zlozysz calego sprzetu do nurkowania starczy Ci na dobre pletwy maske rurke i niezly skafander za tyle pieniedzy.
-
to sobie na razie daję siana - pozbieram do przyszłego roku i się zobaczy
-
ale nie zmienia to faktu ze to piekny sport
-
no tez bym se chetnie ponurkowal ale korzty jak bym mial taka gotowke to bym wladowal w weze i jaszczurke
-
Witaj,
nurkowanie to piękny sport - polecam.
Jeśli chodzi o sprzęt, potrzebujesz maskę, płetwy i fajkę (tzw. ABC) oraz piankę. Resztę jesteś w stanie wypożyczyć. Na powyższy sprzęt wydasz około 1000zł.
W całości zależnie od firmy i klasy sprzętu - 5000-15000zł. Oczywiście mowa o sprzęcie nowym - używany taniej, ale dokładnie się nie orientuję.
Kurs to wydatek około 700-1000zł. Najlepiej zrobić zimą kurs basenowy i dopiero potem latem pojechać nad jezioro.
Polecam: http://www.nowa-ama.pl/
bardzo dobra szkoła.
Pozdrawiam
-
Chyba że weźmiesz się za snorkeling-nurkowanie powierzchniowe. Zestaw płetwy, fajka i maska już za 165,95 zł kupisz. Wszystko jest w nowym numerze "LOGO".
Uprawnienia umieszczania postów