-
Re: Wędkarze pomóżcie!!!
tylko jak kupisz sobie zylke 0.3 to nie rob przyponu z 18 tki bo bedziesz rwal jak popieprzony ,ja bym nie zakladal przyponu.
-
-
Jesli nie zrobi przyponu to przy zaczepie pojdzie caly zestaw ze splawikiem wlacznie,wiec chyba haczyki sa duzo tansze niz spalwiki,jesli sa zaczepy to mozna uzyc grubszej zylki na przypon i zwiekszyc grubosc glownej.Inne ,a na jakie ryby chcesz lowic ??
-
racja...chociaz ja bardzo rzadko mam przypony
-
No ktos kto dlugo w tym siedzi i wie jak holowac zacieta rybe moze je sobie odpuscic,ale poczatkujacym na pewno sie przydadza.To sam sie tyczy kolowrotkow - pod koniec zabawy w wedkarza zwracalem sie ku bacikowi :]
-
Zależy co hcesz łowić!
No znając co na haczyk wpadnie!
proponuje spławik 1g żyłka 24, 28 mm
Haczyk obojętnie średni!
-
Dzięki wszystkim za rady, już sobie poradze. jak wróce zdam relacje z połowów
-
To zycze "polamania kija" :]
-
Że też nikt nie powiedział o zapasowym sprzęcie:P Zawsze trzeba mieć zapasowy spławik zyłke, haczyki. A co do przyponu to podstawa:P Jak wy chcecie bez przyponu lowić?:P
-
Ok. Właśnie wróciłem z zakupów
Kupiłem:
Żyłka - 0,20 mm
Przypon - 0,16 mm
Spławik - 4,0 g i 2,0 g
Haczyki - 8
Ciężarki 0,7g do 2,0g
Stopery i świetliki do łowienia w nocy.
Piszcie jak o czymś zapomniałem, bo jade na konieć świata i tam juz pewnie nic nie kupię.
P.S. Wystarczy mi 10 haczyków na tydzień czasu, czy lepiej dokupić jeszcze paczkę. Jak znam siebie to połowa z nich w ciagu godziny będzie na drzewach
Uprawnienia umieszczania postów