-
Re: MUAY THAI
esz... djtommi widze ze niemasz pojecia...
wrestling to tylko udawanie i w ufc niema nikogo z wrestlingu
z zapasow - owszem jest kilku ale wiekszosc jest tak jak wyzej wypisalem...
hmmm...
"silowni tam troszke bylo ale jeszce wiecej sterydow"
jesli chodzi o zawodnikow ktorzy biora sterydy to widze ze niemasz o tym pojecia...
jesli myslisz ze sterydy to wystarczy sobie polknac tabletke to sie mylisz...
otoz sterydy to srodki ktore WSPOMAGAJA (chociaz dosc znacznie ) przyrost miesni!
co nieznaczy ze wystarczy lezec dogory dupa i nic nierobic
TRENING TRENING I JESZCZE RAZ TRENING
dla nieobeznanych polecam www.sfd.pl
-
piteer:
Bonjasky przereklamowany? Moze, ale stawiam dolary przeciwko orzechom ze nie ustalbys nawet jednego kopniecia. Cos w tym musi byc skoro te k1 wygrywa teraz rok w rok, jak zobacze na eurosporcie jak dostaje porzadnie w dupe, wtedy przyznam ci racje, ale dla mnie to dalej dobry fighter. W kazdym razie, w tych sportowach nie stoje dobrze, podalem go jako przyklad, jest wielce prawdopodobne ze racja stoi po Twojej stronie.
Rickson:
Zartujesz, prawda? Sila jest duuuuuuzo wazniejsza od techniki, o czym wie prawie kazdy, kto dostal raz w morde mocno i raz technicznie Jasne, bez techniki wiele nie zdzialasz, ale nie oszukujmy sie, na ulicy technika jest niepotrzebna, tam rzadzi adrenalina i 'byle mocniej'. Takie fakty. Jak pisal piteer, bez silowni w zadnej sztuce walki, nie osiagniesz nic, co przyda Ci sie realnie.
O Kravce - nie mozna tak uogolniac, bo to smieszne. Gdzies kiedys ktos () pisal, ze w 1/3 walczy zawodnik, 1/3 trener i w 1/3 sztuka walki. Ma to duzo racji. Trener trenerowi nierowny, wszystko zalezy od indywidualnego podejscia. Jednak Kravka ma typowo chwytaczowy charakter, co jak przyznasz sam swietnie sprawdza sie na ulicy, poparte kilkoma prostymi silnymi i szybkimi recznymi technikami (bo nozne na ulicy to tylko ponizej pasa inne sa samobojcze) moze byc bardzo skuteczne.
djtommi:
Wali golymi piesciami w sciane? No to wyrazy wspolczucia, bo to po pierwsze dupe daje, a po drugie moze nabawic sie raka. Ale sa rozne szkoly, osobiscie znam kolesia, ktory obijal sobie golenie lyzka zeby je wzmocnic i faktycznie, malo co go teraz rusza
-
no wlasnie z tymi piesciami to chodzi o wzmocnienie w kung fu tak cwicza i teraz ja nie chcial bym dostac tymi lapkami. Wiem co to sterydy bo mam znajomych ktorzy uzywaja(niestety) wiem ze trzeba cwiczyc ale wiem ze nie jest to takie czyste miesnie. Wrestling to nie tylko jest ten udawany amerykanski jest kilka org. wrestlingu nei udawanego i czesto prechodza do UFC.
-
Rickson mądrze prawi
Jak chcecie zobaczyc jak walcza najlepsi fighterzy vale-tudo to macie teraz niepowtarzalna szanse ogladnac PRIDE w POLSAT SPORT w niedziele 26.06 o godzienie 9,00 START i zobaczycie co jest naprawde skuteczne ;];] ... bedzie walczył Paweł Nastula;];]!!!!!
-
noo
tylko ze cos mi sie zdaje ze nasz nastula dostanie niezly ******** od nogueiry:P
-
no dostanie dostanie ...
ale ja sie bede cieszyl jak wytrzyma dłuzej niz 53sekundy. Ma jescze w kontrakcie 4walki wiec moze dostanie kogos do obicia jeszcze...
nie ma sie co okłamywać Mino go przemieli ;((
-
nie wiem jak nastula sie czuje w biciu piesciami bo ostatnio mowil ze sie szkolil ale mam nadziej ze zle mu nie pojdzie ;/ moze bedize mial farta, ale az zal mu rozwalic twarz bo ma usmiechnieta zawsze
-
Piteer...widzę,że niewiele wiesz-otóż siła którą się wyraqbia na siłowni to siła statyczna a do uderzania jej nie potrzeba.Zresztą nawet chyba fizyki nie miales:E=mc2 a tu jest tylko masa i przyspieszenie,widac,że lepiej zwiększyć przyspieszenie niż masę.To,że w UFC są sterydowcy to normalne,przypomnę,że Royce nigdy nie pakował a rozwalil takiego goscia jak Kimo o wadze 120 kg(Royce 82kg) i Shamrocka ktory tez sporo wiecej wazyl.Zauważ,że kiedyś bokserzy nie ćwiczyli na siłowni a mieli uderzenie itd.Zresztą muszę Cię zmartwić-żaden z zawodnikow nie cwiczy w standardowy sposob czyli 12 powtorzen i iles tam serii tylko robi rozne cwiczenia bez przerwy przez czas trwania rundy i potem jedna minuta.Nie cwiczy się na mase no chyba ze to niezbedne.Cwicze od wielu lat i na silowni nigdy nie cwiczylem a mam mocne uderzenie wiec chłopcze mylisz się i w dodatku wprowadzasz w błąd ludzi ktorzy to czytają.Pavel Tsatsouline,byly szef specnazu powiedzial kiedys:Nic nie zrobilo tyle zlego w swiecie sztuk walki co cwiczenie na silowni na mase-to spowalnia,nie daje kondycji.Ten typ chyba wie co mowi a ja mu wierze.
-
Bober...kravka to nakladka na jakis styl,to zbior sztuczek a nie sztuka walki!Jezeli juz masz podstawy np z boksu to oki,jezeli nic wczesniej nie cwiczyles to sobie zrobisz krzywde.Nazywanie kravki stylem chwytanym...no coż,widocznie są style lepsze i gorsze-ja z moim bjj radze sobie i wiem,ze kraverzy tylko mysla,że sa chwytaczami.
Co do techniki-technika to uderzenie z krokiem,z cala masą swojego ciala-to jest uderzenie techniczne.a uderzenie silne-no coż,bez techniki mocno nie uderzysz bo to trzeba umiec.oki teraz szanse Nastuli w pridela mnie bardzo male ale są-yoshida np. swietnie sobie radzil z Wandem a przeciez judoką nastek jest lepszym niz yoshida.Ale jako realnie myslacy czlowiek nie wierze ,że wygra Nastula bo mistrz BJJ i dobry bokser w jednym to potęga.Pozdrawiam myślących
-
no i z kims takim jak Rickson to mozna pogadac na poziomie moje uszanowanie.
Co do tej walki polaka teraz to wszsycy nie daja mu szans, biedny ale podobno sam chcial z nim na 1 walke.
Uprawnienia umieszczania postów