-
Re: MUAY THAI
oj Boberku... W walce to nie schematy się liczą tylko myślenie jak to nazywają laicy a czuciem nazywają to zawodnicy!Czucie to przewidywanie ruchu przeciwnika i reagowanie-to rozwija się tylko porzez wiele godzin sparingu.Tak jest np w BJJ,judo,sambo a z chwytanych to są najskuteczniejsze style,zapasy rowznież.Jeżeli piszesz że kravka to styl to się mylisz-to system a to co innego.W klubie gdzie ja trenuję jest krav maga i dlatego miałem możoliwość konfrontacji z nimi,dlatego też uważam ,że to najbardziej rozreklamowana i nieskuteczna nakładka...Jak np.duszę kravera to on reaguje a ja mam nad nim przewagę bo wiem,co może zrobić i gdy ja przechodzę do kontrataku on już nie wie kompletnie co robić bo tego w schemacie kravki nie było.To jest przewaga stylu nad systemem.Piszesz tez,że czyste BJJ musi przejmować z innych styli ciosy itd...Bzdura!Zobacz sobie UFC początkowe-Royce walczył czysteym BJJ i wygrywał.Oczywiście lepiej trenować MMA czyli stojke,parter i zwarcie-ja tak trenuję i wiem jak to jest skuteczne.Na koniec powtórka ze szkoly:E=mc2....to proste-energia(uderzenia w tym przypadku to masa razy przyspieszenie do kwadratu-oczywistym jest fakt,że korzystniej jest uderzać szybciej niż zwiększać masę i zmniejszać tym samym przyspieszenie-podstaw sobie do wzoru i zrozumiesz.No chyba,że Einstein się mylił,jeżeli tak było to stwórz nową teorię Bobra.
Trenuję od 10 lat i nigdy nikt nie był tak uparty i twardo stał przy swoich argumentach ale to chyba dlaetgo,że moi rozmówcy dostawali szansę weryfikacji poglądów na macie...Po góra kilku minutach przyznawali mi rację-niestety przyjacielu mieszkasz za daleko i takiej szansy nie masz.No ale młody jesteś,masz jeszcze czas by się o tym przekonać-oby to nie było zbyt bolesne dośwoadczenie.Pozdrawiam
Sebastian Kowalewski zawodnik MMA LUBLIN http://lublin.bjj.org.pl/
Uprawnienia umieszczania postów