Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Utopie

Mieszany widok

Utopie

Oto na co natknąłem się w internecie:

http://www.korea-dpr.com/ Oficjlana strona Komunistycznej Koreji

http://www.korea-dpr.com/users/poland/ I po Polsku

Zapraszam do dyskusji na ten temat.

Re: Utopie

No,swietna stronka
    Poczułem sie jakby nic nie zmieniło sie od 20 lat.
    Najbardziej podobały mi sie życzenia Polskich Towarzyszy dla Wielkiego Przywódcy i Jego Wspaniałego Kraju.Ciekaw jestem czy to tylko sciema i Ambasada sama wali takie teksty,czy naprawde w Polsce są jeszcze tak myslący ludzie.
    Pozdrowienia dla Towarzyszy Całego Swiata ;D

Niestety naprawdę są...
    Miałam wątpliwą przyjemność spotkać parę takich osób. Nie piszę, że rozmawiałam, bo rozmową tego raczej nazwać nie można. Najbardziej podobało mi się stwierdzenie o tym, że "za komuny było uczciwiej, bezpieczniej i zdrowiej".
    Nie żebym nie lubiła absurdu - ale litości - nie kiedy się ocenia faktyczny stan rzeczywistości

Co ciekawsze wygląda że stronę po Polsku, pisał na zlecenie komunistycznego rządu koreańskiego jakiś Polak (z adresy meilowego mieszkaniec_phenianu@onet.pl), który bardziej na tych zdjęciach wygląda na Azjatę.

Na tej stronie absurd opiera sie na absurdzie (chyba tylko z wyjątkiem danych geograficznych).

Poza tym to ciekawe jak można opisać swój kraj w kliku dosłownie zdaniach, opisach

Dla mnie najlepszy jest link "Zjednoczenie" i "strzelajacy" amerykanscy zolnierze do tych,ktorzy chca przylaczyc sie do "imperialistycznego motlochu".Owo zjednoczenie ponoc dla "dobra narodu" ,ale jak widac "ucisnieni" przez "imperialistow" maja sie lepiej od tych co tak bardzo pragna sie jednoczyc,bo chyba biednego kraju nie stac by bylo na organizacje MS w pilce noznej :].Najbardziej jednak mnie przeraza to ,ze takie oszolomy robia proby z bronia jadrowa...

Uprawnienia umieszczania postów