-
Re: szukają aktorów do filmu o zoofilii - co o tym myślicie?
Zasadniczo pokrywa sie ze wszystkim co napisalem w duzej czescie, tylko polityczniej ujete
jedyne do czego moge sie przyczepic to do rasizmu czarnych. Obawiam sie, ze tu akurat Sculptor ma troche racji...
-
Robert - sie zgadza, tylko zle zrozumiales mnie z tymi rozowymi ciuszkami i cienkim glosikiem. Podajac ten ze tak powiem "stereotyp", chcialem ukazac, ze jestem krytyczny w stosunku do osob, ktore swoja "seksualnosc" przedkladaja nad wszystko inne. Taki sam mam stosunek do playboyow wsi i prostytutek. Nie akceptuje takich ludzi i nie chce miec z nimi do czynienia.
Generalnie zreszta w kontaktach z ludzmi chyba najwazniejsze jest to, jakim ktos jest czlowiekiem.
-
jednego tylko nie rozumiem. Co to jest "kultura homoseksualna"? Szekspir? Waldorff?
-
Ps. a w sprawie adopcji wciaz mam swoje zdanie. Z faktow, jakie opisales, moze i niesluszne... moge sie mylic, ale uwazam, ze nie mamy prawa eksperymentowac na dzieciach, dodatkowo w spoleczenstwie, w ktorym homoseksualizm wciaz jest traktowany jako zlo. Moze w innej galaktyce ... :>
I jest to chyba jedyna moja subiektywna opinia na temat homoseksualistow.
-
ja jestem przeciwny takim adopcjom, ale tylko i wyłącznie ze względu na to w jakim społeczeństwie żyjemy, a nie dlatego, że uważam iż sami rodzice homoseksulani mogliby skrzywdzić w jakikolwiek sposób dzieci. Zresztą nawet bez zgody takie rodziny istnieją, nawet jeśli nie obaj rodzice są homo, to zdarza się, że jeden z nich jest, a rodzine założył tylko ze względu na naciski społeczeństwa.
-
Ludzie zawsze dążą aby mieć świat "ułożony", ci są "be" a ci są "cacy". Co do czarnych również nie warto posługiwać się takimi stereotypami. Jacy czarni są mało tolerancyjni, ci z USA, z Francji, z Zimbabwe czy z Brazylii. Przecież to zupełnie różni ludzie ! Świat nie jest taki jednowymiarowy jak się niektórym wydaje, tylko trzeba go wnikliwie obserwować . Każdy ma prawo do swojego zdania, ale warto też słuchac co mówią inni. Każdy dobiera sobie znajomych według własnych kryteriów, dla mnie akurat ważniejsze od cienkiego głosiku (który wszak zdarza się także u hetero) jest to co ktoś tym głosikiem ma do powiedzenia. Jedyną barierą jest agresja, takich osób nie akceptuję. Zresztą w demokracji, ustroju bardzo niedoskonałym, ale ale chyba najlepszym, granicą działania jest krzywda innych.
Ciekawe jest pytanie Mordda. O tzw. kulturze homoseksualnej napisano tomy. Cóż, zwykle homoseksualni twórcy tworzą dla wszystkich, ale czy przez to, że są homo przynależą do kultury homoseksualnej ? Czy Waldorff pisząc książki i eseje o muzyce jest przedstawicielem tej kultury. Czy Almodovar tworząc filmy reperezentuje tę kulturę ? Zapewne spory toczą się wśród kulturoznawców, więc zdanie skromnego biologa nie jest tu miarodajne .
Trzeba mieć na uwadze, że grupa dyskryminowana stara się pokazać pozytywne aspekty związane z przedstawicielami swojej grupy, z drugiej strony jeśli w podręcznikach o znanych osobach podaje się informacje, że ktoś miał żonę, to dlaczego zatajać fakt, że był gejem czy lesbijką.
Jeszcze jedna uwaga, bo padło tu zdanie na temat Grecji, w starożytnej Grecji homoseksualizm tak jak to się niektórym wydaje (bo raczej żadnej książki na ten temat nie czytali) nie był akceptowany. Akceptowana, a nawet pożądana była przyjaźń dorosłego mężczyzny z młodzieńcem, seks w takich związkach był akceptowany. Mężczyzna miał za zadanie ukształtować młodego człowieka intelektualnie i "życiowo". Powszechnie wiązało się to także z seksem. To także pośredni dowód na braku wpływu wychowania na orientację, bowiem po kilku latach wychowania owi młodzieńcy żenili się i zyli z kobietami. Zwyczaj ten dotyczył zresztą nie wszystkich warstw społecznych.
-
W kazdym akapicie probujesz nieudolnie naginac fakty!!!
"Sporej i zróżnicowanej grupie nie da się przypisać wspólnych cech" - absurd!!! da sie cale mnostwo.
"co nie oznacza, że taka osoba ogłasza o tym wszem i wobec (zwłaszcza mając wokół homofobów trudno się tego spodziewać). " - jak to nie O TO MI WLASNIE TU CHODZI co sie zaczelo robic???????? wlasnie dokladnie to co probujesz zanegowac - wlasnie to jet!!!! - probuje naginac a wlasciwie przeklamywac aby zamydlic ludziom oczy: to ze sie tak obwieszczamy i zaczynamy z tym obnosic to wcale a wcale nie jest tak ze sie z tym obwieszczamy i zaczynamy obnosic - PRZECIEZ ABSURD!!!!!
To Ty jako ktoras tam osoba obrzucasz obelgami - zarzucasz to mi kiedy nie zrobilem nic takiego natomist Ty okreslasz ludzi majacych przeciwne zdanie i niezgadzajacych sie jako homofobow wypowiadajacych sie infantylnie bez znajomosci tematu (i ktos bedzie wmawial ze tacy ludzie to wlasnie homofoby bo to jest takie neutralne okreslenie dlanich ahhhhhh oczywiscie wlasnie widze jak jest ono rozumieane) pomimo wszystkich deklaracji jakie dajecie ze ZGADZACIE SIE OCZYWISCIE ZE KAZDY MOZE MIEC INNE ZDANIE I MA OCZYWISCIE NIEZAPRZECZALNE PRAWO DO TEGO itp itd TO ZA KAZDYM RAZEM OBRZUCACIE GO JAWNYMI LUB SKRYTYMI OBELGAMI, ZARZUCACIE NIEWIEDZE I BRAK ZANJOMOSCI TEMATU To juz dzieciniada - juz padlo temat jest swietnie znany!!! to glupie ktorys raz czytac jak sie nie zgadzam to nie znam tematu itp. te posty sa jak textu dzieci ktore nie moga nic wymyslec zeby przeforsowac swoje zdanie: "Nie bo nie" "nie bo to ja mam racje" "a wlasnie ze nie" i tak w kolko. zarzucasz mi infantylnosc a piszesz w stylu dziecka.
Stwierdzenie o zawodach pozostawiles bez komentarza sugerujac ze sa bezpodstawne - tak kazdy moze sobie napisac o czymkolwiek - a faktycznie nie mozesz komentowac bo nie bedzie obiektywnych argumentw dementujacych to - jedynie takie naginanie jak wszedzie wokolo zrobiles. Rasizm czarnych jest dla Ciebie rewelacja - sam dajesz dowod kto wiecej wie o nietolerancji na Świecie!!! mi to zarzucales - widzisz jak napisalem nieudolnie probujesz naginac fakty.
Dzieci wychowane w zwiazkach homo sa jak piszesz "bardziej otwarte na świat i tolerancyjne dla innych." - za tolerancje uwazacie poparcie dla homo a najlepiej juz bycie homo - bo kazdy homo to taki tolerant (a okresla przeciwnikow homofobem infantylnym ekspertem katolickim itp. to juz mnie zaczyna smieszyc, zawiedziony jestem jak dotad jeszcze byly jakies sensowne argumenty i dyskusja byla dla mnie jakims wyzwaniem ale teraz to juz jest banalne...:/ lipa skoncze to obalone argumenty wiec padaja coraz to glupsze rzeczy ktore jest mi juz szkoda czesu odpierac - same w sobie sa dosc glupie)
"Sugerowanie, że dzieci w takich związkach miałyby być molestowane jest zupełnym nieporozumieniem." - wiesz cos na temat adopcji - wiesz jakie surowe warunki sa okreslone?? a dlaczego??? bo bywaly i sa przypadki molestowania adoptowanych dzieci (tak jak i dzieci wlasnych itp) twierdzisz ze akurat homo tego nie beda robic... aha to superrrrrr w czym jestescie jeszcze tacy udoskonaleni moralnie????
Co powoduje czy sie jest hetero czy homo? zwolennicy homo jak widac z postow podadza wszystkie mozliwe przyklady jedynie by przepchnac swoje zdanie - tym przeciwnikom ktorzy mysla tak podadza tak a tamtym to itd. a ja umiem czytac!!! jeden z Was pisze ze orientacja sie czesto z mienia w okresie dojrzewania a Ty ze ma uwarunkowania genetyczno-hormonalne - tak cos tam zauwazyles ze do kretynow nie naleze i probujesz mi skoro tamto widocznie nie przeszlo ciskac tu jakims sloganem brzmiacym "naukowo" - przez co mial byc zapwene bardziej wiarygodny - oczywiscie na podstawie badan tak tak - a kto robil te badania i dlaczego??? ilu z nich bylo z tematem scisle zwiazanych??? zreszta zaprzeczyliscie samym sobie to po co mam cos pisac??? tam mowicie to tu cos przeciwnego a za chwile jako ze zwrocilem na to uwage sprobujecie wykazac ze obydwa sa sluszne bo moze to jedno i to sama itp. Ja twierdze ze propagowanie homosexualizmu bo jednak faktycznie wlasnie to sie dzieje (pomimo komentarzy w stylu "nie bo nie" "a wlasnie ze nie" ........) moze spowodowac to ze ludzie beda zmieniac swoje orientacje sexualne albo - dawac sie namowic Wam (bo nie slyszalem zeby hetero namawial homo) do "eksperymentowania" a po prostu moze sobie ulzy na tym kims - jakie to bedzie mialo skutki??? jak sie spofdoba to czy nie bedzie prawdopodobienstwa ze ta osoba zmieni orientacje na conajmniej bi???? a jak sie nie spodoba to kazdy wie jakie spustoszenie w psychice robia takie sprawy!!! Nie zostalo okreslone czy homo to zle - a do czego sensownego prowadzi co daje??? jak pisalem wczesniej - co hetero beda reproduktorami a homo beda wychowywac sobie ich dzieci tak??? homo jest niewystarczalne i uzaleznione - o ile chce tego czego chce a wlasnie Wy troche chcecie!!! i nie rzeczy ktore sami mozecie sobie zapewnic. Ja nie domagam sie niczego co sam moge sobie zapewnic!!! Wiec o to chodzi mi: To nie jest zadne rownouprawnienie - chcecie wiecej!!!!!!! Ci ktorym sie wydaje bedac hetero ze bronia slusznej sprawy - popierajac homo nie zdaja sobie z wieluuuuu rzeczy sprawy!!!! Moga dla mnie sobie rejestrowac zwiazki w celach prawnych czy innych ale nie jako malzenstwo - nie chce aby ten termin zostal zbrukany przez jakis homo swoim wynaturzonym pojeciem malzenstwa. Rejestrujcie zwiazki i rubcie co chcecie ALE WSZYSTKO W RAMACH TEGO CO ZAPEWNICIE SOBIE SAMI a przeciez chcecie wiecej i do tego darzycie - mi nie udalo sie zamydlic oczu i nie lyknalem textow "rownouprawnienie" kiedy chcecie miec niby to samo ale wziasc to od nas lub naszym kosztem - to nie rownouprawnienie - domagacie sie czegos czego sami nie bedziecie nigdy miec ani mogli miec (nie chodzi tylko o dzieci)
Denetujesz argumenty zaczepiajace o biologie i to w jaki sposob:/ "nie bo nie" w naturze wszystko ma swoja role!!!! jak sie Tobie tylko wydaje to widac Ty nie wiesz o czym piszesz wiec tego nie pisz a nie zarzucaj mi tego!!!
"To nieprawda, że osobniki homoseksualne są w naturze tępione ! " z kim Ty dyskutuej - bo nie ze mna tylko z ktoryms ze zwolennikow homo - jak wczesniej napisalem zaprzeczacie samym sobie... ja tego nie piasalem tylko jednen z zwolennikow homo!!! Ode mnie zadasz przykladow to podaj przyklad na: " Wręcz odwrotnie u niektórych gatunków pełnią funkcję pomocników w wychowie młodych itp" i czy bez tego gatunek by sobie nie poradzil?????? a co zrobia osobniki homo bez hetero??????? poradza sobie???? te w naturze bo u ludzi to moze rozpaczliwym gestem przedluzenia populacji moze wpadna na to ze gej polaczy sie z les (oby tylko nie byli bliznietami) Dlaczego by nie isc dalej hahahahahaha a jaki masz stosunek do zwiazkow kazirodczych???? te tez byly od zarania dziejow. Chcialbym poznac Twoj stosunek bo moze jestes kazirofobem???????? Prawo tez puki co nie zezwala na zwiazki kazirodcze (dopiero od roznicy 5 pokolen).
"To ludzie w danej kulturze uznają co jest normą, a co nie." taaaaaak a widac chcecie aby miejszosc zadecydowala za wiekszosc - a propagowanie hmosexualizmu wcale a wcale nie jest czysta PROPAGANDA ktora ma pomoc w osiagnieciu tego celu....
"Zarówno u zwierząt jak i ludzi liczba homoseksualnych osobników jest stała" no to jest zupelnie wyssane z palca!!!! - jak mozesz to swierdzic jak nie wiesz ile bylo homo ile sie oglasza i ilu sie oglosi??? czy nie przybywa nowych. Powraca ptanie jakim cudem powstaja homo??????????????????????????????? z kosmosu??????????? probujecie wszystkim wepchnac to (tym ktorzy dozwalaja homo ale przy pewnych zalozeniach - przekonujecie ze absolutnie ich zalozenia beda sie zgadzaly i nigdy sie nie zmienia) jak bedzie tak propagowane i uznawane za takie super itd homosexualizm to wcale nie bedzie sie zwiekszac ilosc homo???
Kwestia upodoban zalezy w baaaaardzo duzym stopniu od mentalnosci wlasnie grupy a nie jak jeden z homo probuje przedstawiac indywidualnych upodoban (drugi zreszta to dementuje itp) skad sie niby biara te "indywidualne upodobania" przeciez nie zyje na ksiezycu obraca sie wsrod ludzi ktorzy robia to czy siamto lub przyzwalaja na to czy siamto... - przyklad niestety przez globalizacje swiat juz sie bardzo ustandaryzowal a ja niestety mieszkam w panstewku polska gdzie niewiele wiadomo o swiecie mimo wszystko - podam zatem bardzo znany przyklad - jaki (akurat hetero choc pewnie i homo) maja upodobania co do partnera/partnerki na zachodzie czy Europie????? a jakie na bliskim wschodzie?????? (pewnie ze tez biara sobie zony z Europy i innych czesci Swiata a wlasciwie kupuja:/ ale to takie egzotyczne zony wiec to co innego - zreszta na to sobie moga pozwolic najbogatsi z nich tak jak i u nas maja niektorzy podobne upodobania to oczywiste ALE MI CHODZI O OGOL) i poprzez jak wspomnialem brak innych mozliwosci zaczerpnalem o przyklad z bliskiego wschodu znowu - a przeciez ten bliski wschod to teki fuj no nie??? bo tak glosi propaganda koalicji amerykanskiej. Oczywiscie fuj i "bebe" ten bliski wschod dla orientofobow!!! A tutaj odchody z blotem w dziorze w ziemi mieszaly owiniete w skory dzikusy gdy tam istniala rozwinieta cywilizacja.
"Można oceniać konkretnych ludzi, ale nie całą grupę, bo ona się nie wyróżnia jakimiś szczególnymi cechami poza tą jedną" - jaka jedna??? gdzie jest tylko jedna???? to jest wlasnie o to o co chodzi ja staram sie uwidocznic ale tez zaledwie czesc wszystkich aspektow jakie za soba niesie homosexualizm a Wy staracie sie przekonac ze nie ma zadnych jest tylko inna nazwa zamiast hetero homo i tyle niby....:/ jak sam piszesz: "Zupełnie tak samo jak hetero."!!!!!!!!!!!
"Są homo źli i dobrzy, głupi i mądrzy itd." - ale ludzie maja TYLKO na tych "dobrych" patrzec a o tamtych zlych zapomniec - wszyscy zwolennicy swietnie sie asekuruja w przod podaja "zle" przyklady tak aby uniemozliwic zarzucenie im ze tacy sa... oj to nie dziala. Dlaczego mam o tym zapomniec!!!!!! Sami piszecie ze sie nie ujawniacie a nikt nie pisze ilu jest tych "dobrych" (co to znaczy???? wciskacie ludziom ze "dobrzy" to tacy jak hetero - a przeciez robicie demonstracje i marsze zeby pokazac swoja odmiennosc!!! w koncu homo to NIE hetero i jest inny!!! to sie 'kupy' nie trzyma) a ilu "zlych" - skad niby wiadomo ze tych "dobrych" jest wiecej niz zlych a nie na odwrot albo ze Ci "dobrzy" to malutka czasteczka homo (jeszcze raz - cokolwiek zanczy "dobrzy") bo mi ktos tak napisze????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Probujesz manipulowac czyjas interpretacja - dlaczego piszesz "ataki" - cytuj lub pisz slowa i wyraź ze wg Ciebie to paskudnie brzmi bo jak piszesz "ataki" to probujesz narzucic swoje spojrzenie - TO NAJLEPSZE PODSUMOWANIE JAKIE MOGLO PASC - tak jak i w calej sprawie narzucane jest pewne spojrzenie na sprawe a wszystkich przeciwnikow sie szkaluje, moje porownanie do rasizmu czarnoskorych bylo trafne - to jest jedna z konsekwencji homopromocji i zgody - bedzie tak ze nie bedzie mozna chocby sie mialo nie wiem jakie podstawy powiedziec zlego slowa na homosexualiste bo nie tylko zostanie sie oszkalowanym ale tez posadzanym i skazanym spolecznie za nietolerancje!!!!! skoro juz teraz sie to robi (bo to w sumie jest bardzo proste mozna ten narod ciagnac za cugle czy kolczyk w nosie na rzeź w jaki sie chce sposob i jaka sie chce drogą)
Nie brakuje mi jak widac zadnych argumentow!!!! zapytalem i pisalem dlaczego pytam!!!! - ja nie manipuluje jak Wy pomijajac i wypaczajac sens slow lub narzucajac odpowiednia dla was interpretacje. W tym juz byles najzwyczajniej bezczelny. Nie widze sensu rozmawiac z hetero o sprawie homo jesli ten ich broni i wypowiada sie za nich. Niech homo sami podaja argumenty niech sie wykaza - slysze tylko bajki i czytam teksty ze sa tacy "dobrzy" niech mnie to zaprezentuja. Niech hetero nie zuzywa swojej inteligencji na korzysc budowy potegi homo. Chce poznac wypowidzi i argumenty homo a nie te podsuniete przez homo (wrecz wszystkie sami hetero podsuneli homo) ja znam homo chcialbym aby tu sie wypowiedzieli jesli tu pisalismy bo z moich rozmow z homo nigdy nic przekonujacego nie slyszalem. Jedyne sensowne rzeczy ale i tak mozliwe zawsze do obalenia podsuwaja hetero. Zawsze obale teorie o fantastycznym wplywie dla swiata homo.
HOMO ISTNIELI OD ZARANIA DZIEJOW JAK JUZ PODAWALEM WIEC O CO CHODZI CZY ICH KTOS TU TERAZ DO PIECA PAKUJE ZABIJA ZA ROGIEM MORDUJE??? NIE!!! BYLO OK ZYLI SOBIE ALE NAGLE COS SIE ZACZELO DZIAC. DLACZEGO?????????? KTO MNIE SENSOWNIE I NIEPODWAZALNIE PRZEKONA ZE NIE CHCA WIECEJ?!!!!!!!????!!!!!! TO NIE MOZLIWE, BO CHCĄ WIECEJ!!!!
wylaczam sie z bezowocnej (choc nie do konca :> ) dyskusji opierajac sie na nagietych faktach gdzie padaja coraz to bardziej absurdalne "argumenty" dochodzi do manipulacji celowych niedomowien oraz powszechnego szkalowania jakichkolwiek przeciwnikow
odchodze i dzialam:>
-
Bardzo dobry koniec dyskusji. O takim końcu dykusji nawet nie marzyłem .
-
Obie strony pisały. Ale wykasowałem tylko tam, gdzie stanowiło to zasadniczą treść wypowiedzi.
-
"KTO MNIE SENSOWNIE I NIEPODWAZALNIE PRZEKONA ZE NIE CHCA WIECEJ?!!!!!!!????!!!!!! TO NIE MOZLIWE, BO CHCĄ WIECEJ!!!! "
Więcej niż kto lub co? Wiecej niż dotychczas? Wcale mnie to nie dziwi. Więcej niż Ty? Nie sądzę.
Uprawnienia umieszczania postów