-
Terra w rogu
siema mam pytanie chcem zrobic terra w rogu pokoju i w ten sposob bede mial dwie sciany mnie do robienia z drewna,jak mam zabezpieczyc te sciany chodzi mi o sciany dzialowe mieszkania??(nie wiem czy dobrze wytlumaczylem )
-
Re: Terra w rogu
ale tobie chodzi o zabezpieczenie stabilnosci terrarium czy szczelnosci ?
-
szczelnosc no i co mam zrobic ze sciana czyms ja wysmarowac cos nakleic?bo chyba golej sciany nie moge zostawic???
-
no na sciane mozesz troche pokombinowac np z gipsu cos, wszystko zalezne jest od twoich zdolnosci manualnych . A szczelnosc to silicon.
-
Dokładnie jw. Ładnie wyglądają np. takie gotowe elementy z gipsu ( wyglądają jak płaskie kamienie).Przykleja się ja na ścianę specjalnym klejem. Ja kupowałem je w Castoramie.
-
Zaimpregnuj je dobrze folia w plynie a potem cos naklej, korek, sztuczne kamienie itp...
-
mozesz dac zaprawe klejowa z pigmentem da sie fajna strukture zrobic pedzlem i do tego twarde, wodoszczelne i niezle wyglada tez tak robilem
-
a jak przymocowac do sciany te sciany od terra
-
Myślę, że jakimś kątownikiem (aluminiowym np.)+ silikon. Da to szczelne i stabilne połączenie.
-
jak chcesz dobrze zabezpieczyc ścian to jest dobry preparat chyba firmy "ojkoz" nazwa to stiuk cos podobnego do gipsu dostepny w róznych kolorach bardzo wydajny najpierw nakladasz tego jakies 3 warstwy za kazym raz mniej go potrzebujesz jak dobrze nałożysz szpachelką to otrzymasz powierzchnie gładka jak szklo póżniej nakłada sie na to wosk chyba we włoszech stosuje sie go zamiast tynku na zewnątrz, szkło do ściany najlepiej na kontownikach i silikon, ściany musisz napewno dobrze zabezpiweczyc bo jhak bedziesz mial duż wilgotnosc to bez zabezpieczenia narobisz sobie tylko kłopotów. Preparat który ci podalem jaest ma jedna wade jest cholernie drogi, ale fenomenalnie sie nim robi sama przyjemność ostatnio nim robilem, fiec jak nie masz za dużo kasy propnuje którąś z farb i korkiem ściany wyłożyć
Uprawnienia umieszczania postów